Uit Recreatief Totaal

“Gasten willen ervaringen die ‘instagrammable’ zijn” – New Concept Housing

Geplaatst op: 1 februari 2023

New Concept Housing biedt unieke woning concepten aan, van ontwerp tot realisatie. Dit zijn meestal woningen voor in de recreatiemarkt, maar ook oplossingen voor mantelzorgwoningen, studenthuisvesting en permanente woningbouw behoren tot de mogelijkheden. Een ding hebben de woningen gemeen, ze vallen op en bieden een unieke ervaring. De vaste modellen ‘Diamond Suite’ en ‘Armadillo’ zijn daar bekende voorbeelden van.

De projectmanagers van New Concept Housing denken graag mee met hun klanten en kunnen bij elk onderdeel van het aanschaffen van een nieuwe woning helpen. Benjamin Besselsen, oprichter en eigenaar van New Concept Housing vertelt: “We bieden naast onze vaste modellen ook de optie tot maatwerk en kunnen een begeleidende rol spelen in het proces van ontwerpen, engineeren en uiteindelijk bouwen van droomwoningen. Rondom de plaatsing van onze woningen moet vaak ook een hoop gebeuren gerelateerd aan projectmanagement. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het regelen van vergunningen of het aanleggen van nutsvoorzieningen. Ook hier kunnen wij een rol in spelen.”

New Concept Housing - Armadillo forrest

Wat maakt New Concept Housing onderscheidend in deze sector?

“Wij willen graag een tikkeltje eigenwijs zijn en lopen met plezier voorop. Dit hebben we op de Recreatie Vakbeurs dit jaar ook weer laten zien met de introductie van de Armadillo. Deze trok enorm veel aandacht en qua uniek overnachten is er geen gelijke. Waar het vroeger alleen diende als overnachtingsgelegenheid, is het verblijf op zichzelf meer en meer een reden geworden om ergens heen te gaan. Deze trend is zichtbaar in al onze woningen. Van buiten trekken onze woningen de aandacht en bij binnenkomst word je enorm verrast. Vakantiegangers zijn hier steeds meer naar op zoek, ook in eigen land. Geen andere aanbieder in de recreatiemarkt heeft dit idee zo ver doorgevoerd als wij. Onze woningen bewijzen keer op keer dat een verblijf in bijvoorbeeld de Armadillo of Diamond Suite een ervaring op zichzelf is. Gasten willen deze bijzondere ervaring graag delen, ‘instagrammable’ is een nieuwe term die dan ook bij onze woningen past”, laat Benjamin weten.

Op welke manier zorgen jullie ervoor dat het beleven van een unieke ervaring altijd terugkomt in jullie producten?

“Dit verschilt per product maar is altijd in een oogopslag te zien. Onze Diamond Suite heeft bijvoorbeeld schuine wanden, wat een ruimtelijk gevoel geeft en er ook nog eens mooi uitziet. Daarnaast is de Diamond Suite voor ongeveer 95% van hout gemaakt, hierdoor slaat deze accommodatie meer CO2 op dan dat er bij de bouw wordt uitgestoten. Ontzettend duurzaam dus. De Armadillo is rond, en gemaakt met een houten frame met geïsoleerde aluminium panelen. Een grote glaspartij aan de zijkant biedt prachtig uitzicht op de omgeving en glazen panelen in de nok maken dat je kan slapen onder de sterren. Hoewel er uiteraard meerdere van onze producten te bestellen zijn, kan er doormiddel van kleurstellingen, indeling en afwerkingen toch veel gevarieerd worden. Zo ontstaan er keer op keer unieke woningen. Ook de omgeving helpt hierbij natuurlijk mee. Dankzij onze modulaire bouw zit een raam of glaswand altijd op de juiste plek en hoeven gasten niks te missen van de omgeving. Of dit nou een bos of recreatieplas is, samen met onze klanten kunnen we de woning aanpassen aan de omgeving”, vertelt Benjamin.

Wat is volgens jullie de definitie van Glamping?

Benjamin geeft aan: “Bij Glamping denkt men toch snel aan overnachtingen in accommodaties van canvas die in het zomerseizoen gebruikt worden. Naast dat onze woningen een unieke ervaring bieden zijn het vaste structuren die dankzij goede isolatie het hele jaar inzetbaar zijn. Wij zien de Tiny Houses in ons aanbod dan ook als een perfecte aanvulling of uitbreiding voor een assortiment met Glamping accommodaties. Ze gaan namelijk heel goed samen op een park en hiermee kan een brede doelgroep aangesproken worden. Aangezien onze woningen het hele volledige jaar meedraaien hoort de doelgroep die in de winter wilt recreëren hier ook bij!”

Op welk project van afgelopen jaar kijken jullie met veel trots terug?

“Afgelopen jaar heeft heel erg in het teken gestaan van het lanceren van New Concept Housing, wat voortkomt uit de Diamond Suite. Daarnaast is het introduceren van de Armadillo in de Nederlandse recreatiemarkt een enorme mijlpaal voor ons geweest. Zoals het er nu uit ziet, ook een hele populaire! Daarnaast bieden we sinds kort ook de Comfort Cube aan. Dit is een kant en klaar blok met keuken, badkamer en toilet. Deze bevinden zich in al onze woningen, maar is ook heel goed te gebruiken in andere accommodaties. In een toekomst waarbij steeds meer gevraagd wordt om eigen sanitair is dit de ideale oplossing”, zegt Benjamin.

Welke trends voorzien jullie voor het komende jaar op het gebied van Glamping?

“Vanwege de inzetbaarheid en de potentiële omzetstijging die daarbij hoort zien wij Glamping in een tent vorm steeds meer richting accommodaties die ook in de winter comfortabel zijn verschuiven. Daarnaast gaat het totaalpakket belangrijker worden, waarbij alles moet kloppen. De overnachting moet in een unieke woning zijn, de omgeving moet veel te bieden hebben en het recreatieterrein zelf speelt hier ook een rol. Daar willen gasten uiteraard meer voor betalen”, sluit Benjamin af.

Meer info over New Concept Housing?

newconcepthousing.com/nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.