Uit Recreatief Totaal

Duurzame en gezonde alternatieven voor de culinaire gast

Geplaatst op: 22 december 2021

Er zijn steeds meer campings en vakantieparken in Nederland die zich profileren als duurzame verblijfsrecreatie. Het is in deze tijd bijna een must om als bedrijf jouw ‘groene’ kant te laten zien tegenover de gast. Wanneer je kijkt naar klein inventaris, op bijvoorbeeld een recreatiepark, wordt er graag gekozen voor duurzame producten, mits de prijs goed blijft. In gesprek met Marc Wegter en Annemarie ter Grote van Wegter vertellen zij over hun duurzame en gezonde alternatieven voor in de keuken.

Bij aankoopbeslissingen wordt er veelal gelet op prijs, kwaliteit en levertijd van een product. Als Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming let je daarnaast ook op de sociale en milieu- aspecten. Zo ook bij Wegter vertelt Directeur Marc Wegter. “De eerste vraag die we ons moeten stellen is ‘Wat is duurzaamheid’. Niet iedereen weet dit. Duurzaamheid heeft twee aspecten, het eerste is het langdurig meegaan van een product en het tweede is dat je het kunt recyclen. Bij Wegter letten we dan ook op het gebruik van materialen in onze producten, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Maar duurzaamheid zit bijvoorbeeld ook in de relatievorm. Zo onderhouden wij op een bewuste manier onze relaties met leveranciers en komen we samen tot procesverbeteringen en nieuwe innovaties.”

Een van de nieuwste innovaties binnen Wegter is gerecycled servies binnen de serie Ecogress van het eigen merk Palmer. We merken dat de klant graag kiest voor maatschappelijk verantwoorde producten, alleen speelt de prijs hier nog altijd een grote rol. Met ons gerecycled servies ben je uiteraard ook wat duurder uit, maar ziet de recreërende gast geen tot weinig verschil wat betreft de kwaliteit. Zo kan het park toch een bijdrage leveren aan het welzijn van onze huidige en toekomstige generaties, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit die zij leveren aan hun gasten”, vertelt Annemarie, Accountmanager bij Wegter.

Wegter Skottsberg pan

Naast het gerecycled servies komt Wegter nu ook met een bijzonder duurzaam en gezond alternatief voor bij het koken. “Wij voeren het merk Skottsberg waarbij wij pannen bieden in de materialen gietijzer, roestvrijstaal en plaatstaal. En vooral die laatste uitvoering is wat ons betreft een ‘must have’ voor de culinaire gast op zijn vakantiebestemming. Deze pannen zijn ideaal voor koken, bakken, grillen en braden en kunnen tegen zeer hoge temperaturen. Daarnaast zijn ze sterk, robuust en onverwoestbaar. Wanneer je deze pannen juist gebruikt, gaan ze een leven lang mee”, vertelt Marc enthousiast.

Het gebruik van duurzame producten tijdens een vakantie draagt dan ook bij tot een positieve beleving van de gast. De mate van duurzaamheid is op die manier ook een essentieel instrument om je te onderscheiden in de markt. Waarom worden deze plaatstalen pannen dan niet al overal gebruikt? “Wij merken dat er nog weinig over bekend is in de markt. De pannen zien er na meermalig gebruik wat minder mooi uit en dat wordt snel geassocieerd met oud en vies. Terwijl dat juist helemaal niet het geval is en duidt op een steeds beter kookplezier vanwege het ontstaan van een natuurlijke antiaanbaklaag, die na elk gebruik beter wordt”, geeft Annemarie aan. “Plus, de synthetische anti-aanbak lagen zien er misschien wel schoon uit in de bekende pannen, maar na een tijdje op hoog vuur is het inademen hiervan niet goed voor de gezondheid. Met de plaatstalen pannen heb je daar, vanwege hun natuurlijke anti-aanbaklaag, geen last van”, vult Marc nog aan.

Naast de bovengenoemde duurzame innovaties biedt Wegter ook een breed assortiment aan servies, bestek, drinkglazen en zelfs een compleet pakket aan klein inventaris en verkopen zij zowel eigen merken, als merken van andere leveranciers. Wegter voert op dit moment 4 eigen merken; Skottsberg – Purely Essential, Maastricht Porselein – Perfectly timeless, Palmer – For lovers of food en Mammoet Essentials – Relevant basics. Voor de recreatiesector heeft Wegter daarnaast drie inventarispakketten samengesteld. Hun jarenlange ervaring met de verschillende wensen van klanten hebben ze zo gecombineerd in ‘Simplicity’, ‘Clarity’ en ‘Infinity’. Daarnaast kan er altijd gecombineerd worden. Mede op die manier probeert Wegter altijd maatwerk te leveren.

Over Wegter
Wegter is een leverancier van totaalconcepten voor onder andere de professionele keuken en -tafel.

Meer info: www.wegter.nl/recreatie

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.