Uit Recreatief Totaal

De luxe van thuis overtreffen op het terras van de vakantiewoning

Geplaatst op: 28 oktober 2021

Het buitenleven wordt steeds belangrijker binnen de recreatiesector. Vooral bij de verblijfsrecreatie is deze trend de afgelopen jaren meer en meer gegroeid. De gast wil elk seizoen buiten kunnen zitten en genieten van de omgeving en de luxe van het meubilair. Wat zijn dan de grootste veranderingen, trends en wensen van de gast voor het buitenleven op vakantie als het gaat om terrasmeubilair?

Wij gingen hierover in gesprek met Gerard Karens, accountmanager bij Madino – expert in terrasmeubilair. Volgens Gerard is er vooral een positieve verandering in kwaliteit gekomen van de gebruikte materialen, waarbij aluminium terrasmeubilair tegenwoordig een must is geworden bij iedere vakantiewoning.

“40 jaar geleden waren er vooral kunststof tuinsets. Dit was van een mooie, zware kwaliteit en als men er zuinig op was konden de stoelen gerust 20 jaar meegaan. Deze kwaliteit is er niet meer bij de meeste kunststof stoelen die vanaf 2010 geproduceerd zijn. Het kan hier zomaar zijn dat een stoelpoot afbreekt zonder dat je er iets aan ziet. Voor het kunststof meubilair is in de particulieren tuinen de afgelopen jaren aluminium terrasmeubilair in de plaats gekomen. En de luxe van thuis moet minimaal op het vakantieadres overtroffen worden”, vertelt Gerard.

Madino lounge water terras Zwartkruis

Op Waterpark Zwartkruis staan nu enkele jaren de loungebanken van Madino en zij geven aan: “Wij zien in de boekingen steeds meer dat de villa’s met een loungebank op voorkeur geboekt worden, het is dus echt van toegevoegde waarde.”

Aluminium, zit dat wel lekker en ziet het er niet al snel saai uit?

“De meest aangeboden stoelen bij Madino zijn van aluminium gecombineerd met een textileen zit en rugleuning. Hierdoor zijn er geen kussens nodig om toch een comfortabele zit te hebben. Ook de tafels zijn van aluminium. We hebben tafels met een betonlook tafelblad en een houtlook tafelblad. Hierdoor geven we de tafels een natuurlijke of design uitstraling zonder dat er onderhoud nodig is”, laat Gerard weten.

Het buitenleven bij de vakantiewoning staat voor de gast vaak hoog aan de wensenlijst en daarom zullen de producten op het terras intensief gebruikt worden. Het materiaal moet bij voorkeur langdurig tegen de buitenlucht kunnen, op deze manier kun je de gast het gemak te bieden het terrasmeubilair buiten te laten staan en hoeven medewerkers op een vakantiepark hier geen zicht op te houden. Bij de Julianahoeve in Renesse liepen zij ook tegen dit punt aan en werden zij blij verrast met de Sunbrella outdoor stof welke Madino gebruikt voor met name hun loungemeubelen.

“Op de Julianahoeve hebben wij meerdere chalets en tenten voor de verhuur. Omdat de huurders niet altijd even zuinig met het terrasmeubilair omgaan en het een heel gedoe is om al die kussens op te bergen en netjes te houden, waren wij op zoek naar een oplossing. Op de beurs in Hardenberg zagen we de all-weather serie Sunbrella van Madino staan en daar waren wij meteen fan van. Die stof neemt geen water op, dus alles kan probleemloos buiten blijven staan. Dat was een uitkomst! Bovendien ziet die serie er geweldig uit en vonden we de prijskwaliteitverhouding heel goed.”

Welke trends spelen er op dit moment op het gebied van terrasmeubilair?

Kunststof terrasmeubilair kan niet meer en terrasmeubilair wordt niet alleen nog maar gebruikt tijdens zonnige zomerse dagen. Ook in de andere seizoenen willen gasten genieten van de natuur en het buitenleven. “Er worden steeds meer luxe vakantievilla’s gebouwd die bijvoorbeeld voorzien zijn van een overkapping of veranda. Luxe accommodaties hebben een jacuzzi. Hier moet passend outdoor meubilair bij. Verder zien we dat de woningen steeds meer voorzien worden van 2 terrassen waar dan een dining set en een lounge set of ligbedden geplaatst worden”, vult Gerard nog aan.

Over Madino

Madino is het zusterbedrijf van Van der Garde tuinmeubelen. Van der Garde bestaat 75 jaar en is rond 1970 begonnen met de verkoop van de eerste tuinstoelen aan particulieren.

In de loop der jaren kwam er bij Van der Garde een toenemende vraag om projectmatig te leveren, vooral vanuit de recreatiemarkt. Maar niet alles wat op het terras bij een particulier staat is geschikt om in te zetten bij een verhuur accommodatie waar het veel intensiever gebruikt wordt. In het verre oosten werkten zij al zo’n 15 jaar samen met diverse fabrieken en samen met deze contacten hebben zij een tafel, verstelbare stoel en een stapelstoel ontwikkeld. Met alle producten gelet op de herkenbare behoefte uit de markt als kwaliteit, comfort en prijs. Dit is uiteindelijk onder de merknaam Madino in de markt geïntroduceerd en zijn zij uitgegroeid tot de expert in terrasmeubilair voor de recreatiebranche.

Meer informatie: www.madino.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.