Uit Recreatief Totaal

Candyketen Hans & Gretel opent 20e winkel

Geplaatst op: 19 oktober 2021

Wereldwijde franchiseketen Hans & Gretel opende onlangs een locatie in Dubai (april 2021). Het is de nieuwste toevoeging in de keten van Hans & Gretel, die internationaal 20 vestigingen in een franchiseformule heeft. Een bezoek aan een Hans & Gretel winkel is een bijzondere en nostalgische belevenis in een sprookjesachtige setting van smaken, thema en spektakel.

Nostalgie

Hans & Gretel is een wereldwijde desserten snoepfranchiseketen die zoete creaties in sprookjesachtige stijl aanbiedt. Het aanbod is geïnspireerd op zoetigheden die van oorsprong uit verschillende delen van de wereld komen, te weten Tsjechië, Engeland, Italië, België, Canada en Amerika. Nostalgische koekjes en snoepgoed in verschillende kleuren, soorten, vormen, maten en texturen, zoals chimney cakes (zoet brood in de vorm van een schoorsteen en gerold in kaneelsuiker), ambachtelijke gelato, suikerspinnen, Belgische chocolaa tjes en pralines, gekarameliseerde appels en walnoten, maar ook pannenkoeken. Afgezien van zijn decadente zoete aanbod, staat de franchiseketen bekend om zijn gethematiseerde winkelinrichting met gigantische desserts, lolly’s, marshmallows en een grote snoepboom, die een enorme aantrekkingskracht uitoefent op de doelgroep. Het hele idee van deze sprookjeswinkelketen is geïnspireerd op het beroemde kinderverhaal van Hans en Grietje van de gebroeders Grimm.

Hans en Gretel kinderen snoep

Over-de-top gethematiseerd

Met de lancering van zijn 20e winkel belooft Hans & Gretel de sprookjesmagie verder te verspreiden onder zijn klanten in City Centre Mirdif, Dubai. De nieuwe winkel heeft dezelfde magische uitstraling als alle andere Hans & Gretel-winkels. Versierd met aansprekende snoepdecoraties, biedt de 20e winkel hetzelfde kenmerkende, ‘over-de-top gethematiseerde’, winkeldecor, waardoor je het gevoel krijgt in het snoephuisje van de heks uit het wereldberoemde sprookje te zijn beland: “knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje”. Het winkelpersoneel gekleed in herkenbare Hans & Grietje-uniformen, versterkt het thema. Met hun verschijning bootsen ze de personages uit het sprookje na en doen ze er alles aan om de dromen van, de vaak, jonge gasten te doen uitkomen.

Oprichting

De zoete lekkernijen-winkelketen van Hans & Gretel is in 2017 in Griekenland ontstaan, opgericht door twee Grieken die geloofden in het sprookjesachtige concept. Hun geloof kwam uit, want de eerste winkel in Athene werd zeer goed ontvangen door zowel kinderen als volwassenen. Expansieplannen waren daarom al snel in de maak. In korte tijd openden ze nieuwe winkels in Griekenland, waaronder 2 extra winkels in Athene, en vestigingen op onder andere Corfu en Kreta. Van daaruit ging Hans & Grietje naar Cyprus en later naar Turkije. En ook het Verenigd Koninkrijk kreeg een zoete vestiging van de franchiseketen.

Internationale ontwikkelingsplannen

De opening van de nieuwe snoepwinkel in Dubai maakt deel uit van de internationale ontwikkelingsplannen die Hans & Gretel heeft. CEO Thanasis Anyfantis onthult dat naast de overname van het Midden-Oosten, de dessert- en snoepfranchiseketen de wens heeft om uit te breiden naar meer dan 30 locaties. Hans & Gretel onderzoekt de mogelijkheden voor Canada en Amerika. Noord-Amerika en Azië staan nu centraal.

Het succes van het concept

De combinatie van smaken, thema en spektakel geeft een duidelijke identiteit aan het concept en maakt het uniek! De eerste winkel in de Andrianos-straat in de wijk Monastiraki in Athene, trok direct fans die op zoek waren naar heerlijke nostalgische smaken van over de hele wereld. En juist de nostalgie van het concept wekt zoete en kinderlijke herinneringen op, die ons doet denken aan de favoriete smaken uit de kindertijd en onze reizen naar het buitenland.

Over Hans & Gretel

Hans & Gretel is een wereldwijde franchiseketen die dromerige, zoete lekkernijen biedt. Hans & Gretel is in 2017 opgericht in Griekenland en breidt sindsdien uit in Europa, Azië en Amerika. Bedrijfsnaam: Hans & Gretel

Website: www.hansgretel.com

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.