Uit Recreatief Totaal

Bij LEGOLAND® HOTEL Dubai staan kinderen op de eerste plaats

Geplaatst op: 30 juli 2022

Legofans kunnen nu hun hart ophalen in Dubai! In januari van dit jaar is het LEGOLAND® HOTEL in Dubai geopend, het eerste LEGOLAND HOTEL in de golfregio. Het hotel is onderdeel van LEGOLAND® Dubai Resort, dat naast het hotel tevens LEGOLAND® Dubai en LEGOLAND® Water Park biedt.

Showround

Nermin Abushnaf, Public Relations Manager van LEGOLAND® Dubai Resort, verzorgt een uitgebreide ‘showround’ door het gloednieuwe, kleurrijke kinderhotel, dat 250 familiekamers biedt verdeeld over vier verdiepingen met verschillende thema’s: ‘Friends’, Kingdom, Pirates and Adventure. Het LEGOLAND® HOTEL is ontwikkeld voor de doelgroep kinderen van twee tot twaalf jaar, maar aangezien vele generaties zijn opgegroeid met lego, is het hotel ontworpen om de hele familie te ‘transporteren’ naar een nieuw lego avontuur.

Het hotel, dat 4,5 miljoen legoblokjes bevat, ligt direct bij de ingang van het themapark en hotelgasten krijgen tijdens hun verblijf gratis toegang tot LEGOLAND® Dubai Theme Park én Water Park.

Entree

De entreelobby is het kloppende hart van het hotel; het is eigenlijk een grote speeltuin, je vindt er onder andere een LEGO kasteel, Ninjago doolhof, piratenschip en LEGO werkplaats. De creatieve werkplaats nodigt direct uit om te gaan bouwen met LEGO. De receptiebalie heeft een verlaagd gedeelte voor kinderen om in te checken. Op het gebied van dineren is er het Bricks Family Restaurant, de Skyline Lounge & Poolbar en uitgebreide roomservice op de kamer. Het hotel beschikt tevens over een eigen (buiten) zwembad en een kinderbad om in te relaxen. Wat dit hotel anders maakt – alles is gemaakt door de ogen van de kinderen.

LEGOLAND Hotel - Disco lift

Details

We stappen in de lift om de hotelkamers te gaan ontdekken. Grappig detail: de lift doet dienst als minidisco met een heuse discobal en -muziek. Volgens onze gastvrouw, dient het om gasten van de ene themaverdieping naar de andere te verplaatsen. We nemen een kijkje in alle themakamers, Pirates, Ninjago, Friends en Kingdom en we vallen van de ene in de andere verbazing. De kamers zijn tot in detail gestyled, met een apart slaap- en speelgedeelte voor de kinderen. Iedere kamer heeft zijn eigen ‘treasure hunt’, een speurtocht voor de kids, waarmee ze een prijs kunnen verdienen. In de badkamer tref je leuke legodetails, zoals een LEGO sticker op de ongebruikte toiletrol, een tissueholder in de vorm van een legosteen en LEGO shampoo. Op de kamerdeur is een deurspion op kinderooghoogte gemaakt. Deze details maken het verschil.

Bezetting en prijsniveau

Het LEGOLAND® HOTEL is nog geen half jaar open en qua bezettingsgraad, zit ze in een opbouwende fase. Het hotel heeft nog kunnen profiteren van EXPO2020 Dubai, het zes maanden durende evenement dat vele internationale bezoekers naar de VAE heeft getrokken.

Qua prijsniveau zit het aan de bovenkant van de markt, maar als je het goed bekijkt, biedt de kleinste kamer plek voor vijf mensen. Als je naar een ander hotel zou gaan, dan heb je vaak twee kamers nodig voor je familie. De grootste suite biedt plaats voor 26 personen, meestal geboekt door grote Arabische families. Als je het terugrekent naar de prijs per persoon, is het prijsniveau goed te verantwoorden.

Hygiëne

Wat we ons nog afvragen is, hoe het is gesteld met de hygiëne in het hotel. De combinatie van miljoenen legosteentjes en de beoogde doelgroep van 2-12-jarigen doet ons vermoeden, dat dit een uitdagende klus moet zijn. De gastvrouw vertelt: “Elk afzonderlijk LEGO blokje wordt iedere drie uur ontsmet, en de materialen die zijn gekozen, zijn ontworpen om gemakkelijk schoon te maken, los van de pandemische praktische aspecten. Het personeel is geschoold om ervoor te zorgen dat het kwaliteits- en hygiënebeleid wordt nageleefd.”

Modelburgers

Aan het personeel wordt nog andere eisen gesteld. De medewerkers worden ‘modelburgers’ genoemd en als ze in dienst treden, dienen ze eerst een training te volgen om alles te weten te komen over LEGO. Ze moeten weten hoe LEGO werkt, ze moeten (op ooghoogte) met kinderen leren praten, ze moeten de interesses van kinderen op verschillende leeftijdsniveaus begrijpen en ze moeten de gasten op ideeën brengen. Er is hier zoveel te ontdekken en het personeel moet daarbij helpen.

Uitdaging

Iedereen kent LEGO… maar veel minder mensen kennen de hotels. Er is dus zeker nog werk aan de winkel. LEGOLAND© HOTEL Dubai is niet vergelijkbaar met alle andere hotels in het emiraat. Het past daarom ook niet in het sterrenclassificatie-systeem. Dat is een nadeel, want de staycation-markt in de VAE wordt gedomineerd door het luxesegment, met een hoge standaard aan serviceverlening. Het LEGOLAND© HOTEL heeft derhalve bepaalde diensten aangepast om hiermee op één lijn te komen, zoals het kwaliteitsniveau van de kamers, de roomservice en de kinderactiviteiten.

Ouders die zich misschien afvragen of het wat voor hen is, er is tevens een speciale lounge, een ‘no-go zone’ voor kinderen, waar ouders zich even kunnen ontspannen met een drankje, en waar ze de kinderen kunnen toevertrouwen aan het gekwalificeerde personeel. Toch bedrijft LEGOLAND© HOTEL geen marketing op basis van het vijfsterren classificatie-systeem hebben, want dat creëert een ander verwachtingsniveau. Dit hotel is letterlijk vanaf de grond opgebouwd om de doelgroep kinderen aan te spreken. Het is een kindervriendelijke toevoeging aan het hotelaanbod van Dubai, een metropool die de wereld continu weet te verbazen met haar steeds evoluerende, toeristische aanbod.

Merlin Entertainment

LEGOLAND® Dubai Resort is (geografisch) onderdeel van Dubai Parks and Resorts (DP&R), een leisurebestemming met in totaal vier themaparken: MOTION[1]GATE™, Bollywood Parks™ en de twee LEGOLAND® parken. Daarnaast vind je er Riverland™ Dubai, een gethematiseerd retail- en diningconcept, dat als een rode draad de parken aan elkaar verbindt en Lapita™ Hotel, een in Polynesische stijl uitgedost, familie resort. DP&R is de grootste geïntegreerde leisuredestinatie in het midden Oosten, waar je gemakkelijk 2 tot 5 dagen kunt verblijven.

De twee coronajaren zijn goed besteed bij DP&R. Naast de opening van het LEGOLAND© HOTEL, zijn er tevens twee nieuwe spectaculaire attracties toegevoegd in MOTIONGATE™, waaronder ‘s werelds snelste draaiende achtbaan met één auto, geïnspireerd op ‘Now You See Me’.

Naast LEGOLAND© HOTEL in Dubai, zijn er nog 8 andere vergelijkbare resort verdeeld over 3 continenten, te weten, Amerika, Europa en Azië. Deze worden allemaal geëxploiteerd door Merlin Entertainment, een wereldwijde speler met meer dan 140 attracties verspreid over 24 landen.

Interesse in meer artikelen over de leisure in Dubai? Bekijk ze hier.

FOTO’S: LEGOLAND® HOTEL

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.