Uit Recreatief Totaal

Buitengoed de Boomgaard ontwikkelt buitenspeelconcept voor dagrecreatie

Geplaatst op: 20 augustus 2021

Echte ondernemers bleven tijdens de lockdown niet stil zitten. Zo ook Michel en Edy van Buitengoed de Boomgaard. Terwijl ze hun familiebedrijf, camping en accommodaties moesten sluiten, het werk wat was blijven liggen gedaan was, bedachten ze een nieuw buitenspeelconcept. Inmiddels bestaat dit concept alweer bijna een jaar.

Edy’s opa startte de Boomgaard als fruitteler. Haar vader startte in 1975 met het kamperen bij de boer en Edy groeide zelf op rondom de camping. Samen met haar man nam ze enkele jaren geleden het bedrijf over. Daarvoor werkte ze zelf als directiesecretaresse en sportinstructrice. Buitengoed de Boomgaard ligt aan de A12 bij Bunnik (Utrecht) maar is een oase van rust en prachtige plek voor meer buiten zijn. In de wintermaanden is het dé plek voor winter- en kerstevenementen waarbij je zelf je kerstboom kunt hakken in het bos.

Investeren in spelen

Michel en Edy zijn bedrijvige ondernemers. De camping is de afgelopen jaren uitgebreid met safaritenten en boomgaardlodges. Edy vertelt: “We willen alle kinderen stimuleren meer buiten te spelen. Spelen met natuurlijke elementen zoals modder, water en zand waarbij je lekker vies wordt. Onze plas werd hiervoor door mensen uit Utrecht al goed gevonden, we liggen maar op 6 km van de Domtoren. Tijdens de Coronalockdown beseften we dat dit dé tijd was om de stap te nemen en het spelen meer te ontwikkelen. Ondanks dat we geen inkomsten hadden en toch wel doorlopende kosten, hebben we geïnvesteerd. Juist omdat we voorspelden dat mensen de komende tijd dichter bij huis blijven en meer naar buiten willen. We hoefden geen vergunning aan te vragen omdat het op ons bestaande terrein is.”

Buitengoed Spelen

“Met het nieuwe ‘Buitengoed Spelen’ gaan we ons nog meer richten op dagrecreatie,’’ gaat Edy verder. “Mensen die even het ‘blote voeten in het gras’ gevoel willen ervaren. De speeltoestellen die nu gebouwd zijn zijn voor kinderen van 4 tot circa 12 jaar geschikt. We bieden arrangementen met een picknick, schaduwplek en kampvuur voor de mindere warme dagen. Ook voor kinderfeestjes, schoolreisjes en kinderdagopvang willen we graag gasten verwelkomen. Zodat iedereen het ultieme buitengevoel kan ervaren!”

Overnachten en vieren

Naast spelen heeft Buitengoed de Boomgaard ook nog de pijlers overnachten en vieren. Waarbij je bij overnachten vooral moet denken aan het ‘ultieme buitengevoel’ waarbij kampeerders en citytrippers alle vrijheid, ruimte en een heerlijke vakantie te wachten staat. Bij vieren hoort een gezellige buitendag vlak bij Utrecht. Geschikt voor bruiloften, familiedagen, verjaardagen of gewoon een gezellige middag in de buitenlucht met familie en vrienden.

Over Buitengoed de Boomgaard

Buitengoed de Boomgaard is een plek waar kinderen de ruimte hebben om vrij te spelen en zelf te ontdekken in de natuur. Een verblijf op het park biedt vrij toegang tot alle faciliteiten op het park, waaronder Buitengoed Spelen. Ook voor groepen, verenigingen en scholen worden leuke buitengoed spelen arrangementen, met of zonder overnachting, aangeboden.

Meer informatie:
www.buitengoeddeboomgaard.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.