Uit Recreatief Totaal

Zorgeloos bezoekers ontvangen door slimme watertechnologieën

Geplaatst op: 26 mei 2021

Water komt overal voor in de recreatiesector, denk aan het water uit de kraan, zwembaden, waterattracties, maar ook het zogeheten vuilwater. Dit laatste wordt vaak vergeten, maar is minstens zo belangrijk. Wat is dag- of verblijfsrecreatie zonder goed rioleringssysteem? Een deel van de recreatiebranche heeft het afgelopen jaar zo goed als stilgelegen. Nu er versoepelingen voor de deur staan en steeds meer deuren in de sector openen, komen ook de uitdagingen op het gebied van water om de hoek kijken.

Welke oplossingen zijn er op het gebied van schoon- en afvalwater? Wij gingen in gesprek met Xylem, een toonaangevend bedrijf op het gebied van watertechnologie. “We zien een stijgende vraag naar wateroplossingen”, aldus Roy Sluiter, Account manager bij Xylem. “Vakantieparken en campings bijvoorbeeld zullen dit jaar een sterke toename zien in de bezoekers. Met meer gebruikers van de faciliteiten, komt er ook meer in het rioleringssysteem terecht wat daar niet hoort. Denk hierbij aan babydoekjes, mondkapjes en zelfs kledingstukken. Deze grote aanvoer van vuillast zorgt voor verstoppingen. Met slimme technologieën kan dit voorkomen worden”.

Eén van die innovatieve oplossingen is de Flygt Adaptive N-technologie. Deze technologie laat pompen zichzelf aanpassen aan de vuillast. Wanneer bijvoorbeeld babydoekjes zich dreigen op te hopen maakt de pomp ruimte voor de vuillast, zonder dat de capaciteit van de pomp terugloopt. Roy legt uit: “De Adaptive N-waaier gaat gewoon een stukje omhoog waardoor een vrije doorlaat ontstaat. Niet te veel, want te grote stukken wil je natuurlijk niet in de persleiding hebben. Nadat het vuil is weggepompt, keert de waaier automatisch terug naar zijn normale werkpositie”. De technologie voorkomt verstopping en reduceert de inzet van monteurs die deze moeten verhelpen. De betrouwbare, verstoppingsvrije prestaties, zorgen voor minimaal onderhoud en gemoedsrust voor de beheerder maar ook voor de bezoekers, die kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.

Meer bezoekers van faciliteiten brengt niet alleen meer druk op het riool met zich mee, maar verandert ook de vraag naar schoon en veilig water, voor de verschillende faciliteiten. Nu binnenlandse vakanties in trek zijn, zien we ook een verschuiving in hoe bezoekers hun vakantie willen vieren. Campings stonden een aantal jaar geleden nog vol met tenten en caravans waar bezoekers gebruik maakten van centrale sanitaire blokken. Tegenwoordig willen bezoekers meer luxe in de vorm van campers, stacaravans en vakantiehuisjes. Deze accommodaties beschikken vaak over eigen voorzieningen als douches en vaatwassers.

“Als aanbieder wil je elke bezoeker een zorgeloze vakantie bieden, waarbij iedereen kan genieten van faciliteiten op topniveau. Xylem biedt hiervoor ook oplossingen, zodat je als beheerder elke bezoeker de garantie kan geven op voldoende waterdruk, waar die bezoeker zich ook bevindt op het park”, aldus Roy.

Elizah Hillebrand, Marketing medewerker bij Xylem voegt nog toe: “Met ons uitgebreide aanbod van producten en diensten binnen de schoon- en vuilwatersector, kan Xylem een totaalpakket aanbieden. Eén partner die oplossingen biedt voor de totale waterhuishouding. Dit jaar bestaat Xylem 10 jaar, maar de verschillende merken zoals Flygt en Lowara hebben een langere historie. Door de krachten van onze afzonderlijke merken te bundelen, hebben wij voor de verschillende waterproblemen, de meest geschikte totaaloplossing.”

Over Xylem

Ons technologisch vermogen met oplossingen in de hele watercyclus is ongeëvenaard. We bieden totaaloplossingen voor het verzamelen, transporteren, behandelen en hergebruiken van water. Onze uiterst efficiënte watertechnologieën, industriële pompen en toepassingen gebruiken minder energie, verlagen de levenscycluskosten en bevorderen duurzaamheid.

Voor meer informatie neem contact op met Roy Sluiter via

[email protected] / 06 – 30408691.
Of bezoek onze website www.xylem.com

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.