Uit Recreatief Totaal

Wakker worden met het uitzicht op een houten achtbaan

Geplaatst op: 10 augustus 2021

Voor het tweede jaar op rij biedt Attractiepark Toverland gasten de mogelijkheid om in het zomerseizoen op het Pop-Up Summer Camp te overnachten. Het terrein, wat in eerste instantie bedoeld was als parkeerterrein, grenst aan de houten achtbaan Troy. Dit maakt daarmee de overnachtingslocatie niet alleen uniek, ook het uitzicht wordt niet snel vergeten.

Eind mei was het dan zover en openden de deuren van het Pop-Up Summer Camp bij Attractiepark Toverland voor het tweede zomerseizoen. De eerste bezoekers hadden vanwege de coronarestricties nog niet de mogelijkheid te genieten van een bezoekje aan het attractiepark dus kregen zij de unieke kans om de houten achtbaan Troy te beklimmen, een ‘supertoffe ervaring’ als we de gasten mogen geloven. Troy is een achtbaan die centraal staat bij de Pop-Up Summer Camp, want iedere bezoeker wordt wakker met uitzicht op deze achtbaan. 

“Toverland heeft zijn ziel weer terug”

Inmiddels is het attractiepark ook weer open en kunnen de medewerkers van Toverland weer optimaal genieten van alle bezoekers. “Het is heel raar als je dicht moet zonder zelf dicht te willen. Je bent 19 jaar niet anders gewend, al die gasten en reuring. Dan is het dus extra fijn en herkenbaar om weer open te zijn. Toverland heeft zijn ziel weer terug”, laat Anne-Chris Janssen, Manager Gastenservice, weten.

Ontstaan pop-up Summer Camp

Bij Attractiepark Toverland hing al lange tijd de wens om verblijfsaccommodaties toe te voegen aan het park. Wat dit dan moest zijn, hotel, camping, daar waren ze nog niet over uit. “Doordat we met de coronamaatregelen minder bezoekers op het park mochten verwelkomen, kwam er vanzelf ook veel meer ruimte over op het parkeerterrein. Op dat moment beseften we dat we al heel laagdrempelig konden starten met de wens die er al was, het creëren van verblijfsaccommodaties. Plus hiermee konden we gelijk testen of er ook daadwerkelijk behoefte voor is en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast ligt het huidige terrein natuurlijk ook heel mooi, zo naast Troy. Gasten vinden het heel bijzonder dat ze hier kunnen en mogen overnachten, ook het opstarten van Troy krijgen ze zo in de ochtend mee, wat je normaal niet mee zou maken”, vertelt Anne-Chris enthousiast.

Overnachten en meer

Bezoekers van het Pop-Up Summer Camp kunnen een reeds ingerichte ToverTent huren of een eigen camper, caravan of tent meenemen. De ToverTent is beschikbaar in een twee-, vier- of zespersoons accommodatie. Hiervan zijn in totaal 87 tenten beschikbaar en daarnaast bieden zij nog wat staanplaatsen op het gehele terrein. De camping is uitgerust met elektriciteit en centrale sanitaire voorzieningen. Entree tot Toverland is daarbij ook voor het gehele verblijf inbegrepen. Wanneer je op het Pop-Up Summer Camp overnacht, kun je gebruik maken van de speciale ingang bij de receptie. Hierdoor loop je via het Land van Toos het park in. Nieuw dit jaar is dat verblijfsgasten deze entree tevens als exclusieve in- en uitgang van het attractiepark kunnen gebruiken. “Naast de overnachting en toegang tot het park overdag bieden wij ook een activiteitenprogramma aan van 19 tot 22 uur en sluiten we de avond af met een kampvuur en het roosteren van marshmallows”, laat Anne-Chris weten.

Tips bij het organiseren van een pop-up camp

Wanneer we Anne-Chris vragen welke tips zij mede collega-ondernemers mee kan geven wat betreft het opzetten van een pop-up camp zegt ze “Zorg dat je een fijne samenwerking aangaat met leveranciers. Wij hebben vooral samengewerkt met Camp Solutions welke goed meedachten en service hoog in het vaandel hebben staan. Het is belangrijk dat je van tevoren ook goed nadenkt over wat je wilt neerzetten, voor welke doelgroep. Vervolgens is investeren belangrijk, trek bijvoorbeeld de thematisering door vanuit je park. Maak er een ware beleving van. Wij hebben dit gedaan met bijvoorbeeld het sanitair, dit gebouw hebben we zo laten beplakken dat het helemaal in het thema van Toverland is neergezet. Wij vonden het belangrijk dat wanneer je zoiets neerzet, het wel Toverland moet zijn, dus dat gevoel volledig doortrekken, want dat is uiteindelijk wat Toverland is.”

Verrassingselement

Het Pop-Up Summer Camp is dit jaar  extra lang geopend, vooralsnog tot en met  zondag 5 september 2021. Op de vraag  of we hier volgend zomerseizoen weer op  kunnen rekenen antwoord Anne-Chris “Bij  Toverland blijven we mensen verrassen,  dus ik zou zeggen, laat je ook hiermee  maar verrassen.”

Een toekomst vol magie

De ambitie van Toverland is om in de  komende jaren de magische grens van 1  miljoen gasten te doorbreken. Het park wil  daarvoor de verblijfsduur verlengen door  nieuwe parkuitbreidingen en het openen  van een vier-sterren-hotelresort naast het  park is ook nog een van de ambities.

Over Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland is een familiebedrijf  vol passie en bezieling. Met ruim  860.000 gasten per jaar en 35 attracties  en shows zijn zij inmiddels een stevige  speler binnen de Benelux. Hun visie,  van waaruit zij alles doen, is: magische  geluk ervaringen creëren! Dat doen ze dit jaar al 20 jaar.

Meer informatie over het Attractiepark www.toverland.com of hun Pop-Up Summer Camp www.toverland.com/pop-up-summer-camp

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.