Productnieuws

Trinationaal toerismeproject CHA-app van start

Geplaatst op: 25 juli 2018

Kick-off-bijeenkomst CHA-app: project voor grensoverschrijdende routeplanner voor het grensgebied

 

Trinationaal toerismeproject CHA-app van start

Afgelopen 10 juli vond op het kantoor van StädteRegion Aachen de kick-off-bijeenkomst plaats voor het trinationale toerismeproject ‘CHA-app’, dat onlangs van start is gegaan. De deelnemende partners aan het project komen uit Duitsland, Nederland en België. Behalve leadpartner Charlemagne Grensregio doet van Duitse zijde Grünmetropole e.V. mee. De Nederlandse partners zijn Stadsregio Parkstad Limburg en Stichting VVV Zuid-Limburg, en van Belgische zijde zijn de partners het Toeristisch Agentschap Oost-België en de Agence de Développement Local.

In de komende twaalf maanden wordt in nauwe samenwerking tussen de partners een mobiele app ontwikkeld in de vorm van een viertalige routeplanner voor fietsers en wandelaars. Het belangrijkste doel is dat geïnteresseerde bewoners van de regio in de nabije toekomst via deze app toegang hebben tot de 60 mooiste routes in het grensgebied, zodat zij in een handomdraai hun fiets- en wandelactiviteiten ook over de grens kunnen plannen. De app moet ook aanbevelingen gaan bevatten over aantrekkelijke bezienswaardigheden en andere belangrijke informatie voor het plannen van leuke uitstapjes in de regio.

In eerste instantie is de grensoverschrijdende CHA-app er vooral op gericht om internationale ontmoetingen tussen de bewoners van de Euregio Maas-Rijn te stimuleren, en op die manier de aantrekkelijkheid van de regio te promoten.

Het microproject wordt in het kader van het Interreg V-A EMR-project ‘People to People’ gefinancierd met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en van AG Charlemagne Grensregio.

Charlemagne Grensregio is een samenwerkingsverband van de gemeenten en regionale overheden in het grensgebied: Stadt Aachen, StädteRegion Aachen, Parkstad Limburg, gemeente Vaals, gemeente Heerlen en de gemeenten van de Oostkantons.

Op de foto: v.l.n.r.: Dirk Mattner (Grünmetropole e.V.), Luise Clemens (AG Charlemagne Grenzregion), Thomas König (Grünmetropole e.V.), Michael Lock (StädteRegion Aachen), Sandra De Taeye (Toeristisch Agentschap Oost-België), Herman Wehkamp (Stichting VVV Zuid-Limburg), Helga Klinkers (Stadsregio Parkstad Limburg)

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.