Bedrijfsnieuws

De Kaasmakerij van het Kaaspakhuis Woerden krijgt een officiële erkenning!

Geplaatst op: 8 februari 2018

Acht maanden na de opening van de Kaasexperience in Woerden is de kaasmakerij van het Kaaspakhuis officieel erkend door de COKZ (Centraal Orgaan voor Kwaliteitsaangelegenheden in de Zuivel).

Deze erkenning geeft aan dat er op moderne wijze kaas wordt gemaakt volgens de erkende procedures. De Kaasacademie biedt hiermee de mogelijkheid om onderwijs te verzorgen en cursussen te geven over het moderne kaasmaken. Ook kan de kaasmakerij worden ingezet om fabricage van nieuwe kaassoorten uit te proberen. Een living kaaslab dus!

De samenwerking met scholen en bedrijfsleven voor de kaasacademie én de inzet van het Kaaspakhuis als icoon binnen de Cheesevalley* krijgt hiermee een extra meerwaarde.

*Samenwerking tussen de gemeenten Woerden, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard om het icoon kaas in dit gebied te vermarkten en promoten.

Over het Kaaspakhuis Woerden
VVV kaaspakhuis WoerdenHet Kaaspakhuis Woerden is dé plek waar alles op het gebied van kaas samenkomt. Leren, kijken, proeven en meer! Het jaren ’30 pand aan de Emmakade is volledig gerenoveerd. Op deze prachtige plek krijg je de kans om een kijkje te nemen in de keuken van het moderne kaasmaken. Jong talent wordt opgeleid in de kaasacademie en bezoekers kunnen live meekijken in de kaasmakerij en zien hoe handelaren hun kazen opslaan en rijpen.

Lees meer op www.kaaspakhuiswoerden.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.