Dagrecreatie

By Jarmusch knipoogt niet alleen naar Amerika

Geplaatst op: 6 maart 2018

Het nieuwe restaurant By Jarmusch in Rotterdam is niet alleen geïnspireerd op de dinercultuur in Amerika, maar knipoogt ook nadrukkelijk naar de bekende architect Huig Maaskant die het Industriegebouw, waarin Jarmusch huist, maar bijvoorbeeld ook de Euromast in Rotterdam ontwierp. In details zoals de vorm van de bar, de booth-zitjes, de zwarte lampen en de krukken aan de bar zie je de grootstedelijke stijl van de architect terug. Ook de zigzagvloer – gemaakt van duurzaam Marmoleum Modular van Forbo Flooring – refereert aan de jaren waarin Maaskant actief was. En dat alles in een heerlijk lichte ruimte.

De naam van de diner, By Jarmusch, verwijst naar regisseur Jim Jarmusch die zijn film ‘Coffee and Cigarettes’ voor een groot deel schoot in klassieke Amerikaanse diners. De Rotterdamse variant serveert weliswaar eieren, burgers, de koffie wordt aan tafel zo uit de kan geschonken, er staat Heinz ketchup op tafel en de bedienende dames lopen rond in blauwe fifties-jurkjes afgezoomd met witte bies inclusief naamplaatje, maar voor de rest is Jarmusch veel stijlvoller dan de jukebox-neon-diner uit Amerika. Ook het eten is aanzienlijker gevarieerder en gezonder met bijvoorbeeld de Acai-bowl, soepen en salades op de kaart.

By Jarmusch is opgezet en bedacht door de Rotterdamse horecamannen Ruben Venema (Biergarten Rotterdam, Vermaakbaar) en Tjeerd Hendriks (Groos, Het Industriegebouw). Zij hebben een diner gecreëerd met als uitgangspunt ouderwetse gastvrijheid en service. Dat betekent een mooie aanvulling voor het toch al rijk met start-ups en horeca bedeelde Industriegebouw in het opkomende Rotterdamse Hoogkwartier.

Foto: Titia Hahne

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.