Bedrijfsnieuws

IAAPA Institute for Attractions Leaders, 29 mei tot 3 juni 2016

Geplaatst op: 15 april 2016

IAAPA Institute for Attractions Leaders: een nieuw educatief programma voor leisure professionals. De opleiding wordt georganiseerd door de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) en vindt plaats in de Efteling van 29 mei tot 3 juni 2016

De internationale organisatie voor leisure attracties presenteert het gloednieuwe IAAPA Insitute for Attraction Leaders, een 5-daagse intensieve training gericht op de toekomstige uitdagingen voor leisure professionals in het creëren van ‘engaging experiences’ voor (internationale) bezoekers van (dag)attracties. De focus ligt op de rol van professionals als ‘inspirators’ richting het senior management en als ‘leaders’ naar hun eigen teams /afdelingen. Deelname is voornamelijk gericht op managers en directeurs uit de leisure en entertainment sector. Via deelname aan het programma krijgen de professionals onder andere sessies over leiderschapsvaardigheden, storytelling, consumentengedrag en innovaties. De keynotes worden gegeven in het Engels door leiders uit de leisure branche zoals onder meer Olaf Vugts. Het programma zal plaatsvinden in de Efteling van 29 mei tot en met 3 juni 2016.

Een nieuw programma om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen Het leveren van excellente klantenservice en het creëren van unieke gastervaringen zijn essentieel voor het succes van de leisure- en entertainmentsector in Europa. De IAAPA Institute for Attraction Leaders is een unieke mogelijkheid om de leiderschapsvaardigheden van top leisure, toerisme en entertainment professionals bij te schaven, en om op die manier hun carrière te verrijken. Deelnemers leren hoe ze hun leiderschapskwaliteiten kunnen ontdekken en benutten om zo tot een excellente gastervaring te komen. Alle segmenten binnen de branche worden bediend: themaparken, waterparken, dierenparken en aquariums, musea, attracties, bezienswaardigheden, leveranciers, constructeurs en vele anderen. Deelnemers ontvangen erkenning van de brancheorganisatie door middel van de IAAPA educatie credits en een officieel certificaat.

Samenwerking met Nederlandse partners om te komen tot een kwalitatief event

De gepresenteerde inhoud is specifiek aangepast aan de wensen van de leisure en entertainment branche. IAAPA werkte samen met NHTV Breda University of Applied Sciences om deze opleiding tot stand te brengen. Enkele van de topics die aan bod zullen komen zijn leiderschapsvaardigheden, effectieve team coaching, introductie in de principes van storytelling, modellen over unieke ervaringen, ontwikkelingen in consumentengedrag en innovatie. Het programma biedt ook een exclusieve kijk achter de schermen bij Efteling. “Het IAAPA Institute for Attraction Leaders is een dynamische leiderschapservaring die deelnemers de kans biedt om ideeën en kennis op te doen om zich voor te bereiden voor een verder ontwikkeling van een carrière binnen de leisure en entertainment sector. Onze samenwerking met Efteling en NHTV Breda University of Applied Sciences biedt ons de mogelijkheid om een programma aan te bieden in lijn met de huidige trends binnen de branche,” vertelt Karen Staley, Senior Vice President van IAAPA Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA).

Andere IAAPA EMEA Events

Het evenement is een bijkomend initiatief op de reeds uitgebreide IAAPA EMEA evenementenkalender. Andere evenementen zijn ondermeer het IAAPA EMEA Spring Forum 2016 dat plaatsvindt aan het Gardameer waar IAAPA een bezoek brengt aan enkele belangrijke attractieparken zoals Gardaland, Canevaworld, en Leolandia. Euro Attractions Show 2016 in Barcelona zal plaatsvinden van 19 tot 22 september met dit jaar de grootste expositieruimte in de geschiedenis van het evenement.

Meer informatie over het IAAPA Institute for Attractions Leaders 2016 vind je hier: http://www.iaapa.org/connect/emea/iaapa-institute-for-attractions-leaders-2016.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.