Uit Recreatief Totaal

Doelgerichte design en inrichting versterken het ultieme vakantiegevoel

Geplaatst op: 18 augustus 2020

Center Parcs is marktleider als het gaat om het verblijf van een korte of langere vakantie op een vakantiepark, alles draait om ‘Echt even samen’. De internationaal opererende organisatie Center Parcs Europe heeft buiten Nederland onder meer parken in Duitsland, Frankrijk en België. Opvallend is de doelgerichte differentiatie in verblijfsaccommodaties, zowel in functionaliteit als design. 

Zo is het ene park meer gericht op een doelgroep van families met jonge kinderen, en het andere park meer gericht op een familie met tieners. Remco den Draak, Product Marketing Manager bij Center Parcs: “De differentiatie is terug te vinden in de verschillende luxe niveaus, maar ook zeker in subtiele designaanpassingen per park, en het verbrede aanbod van het accommodatieportfolio met onder andere de themacottages. Voorbeelden van deze themacottages zijn onze Avontuur cottages en Beach Chilla’s. De interieurs hiervan brengen de unieke beleving van een verblijf heel dicht bij onze kleine en grote gasten”.

Center Parcs kijkt steeds naar de wensen van de gast. Naast de vraag naar extra luxe draait het ook om beleving en inspiratie. Een andere omgeving dan thuis. “Op deze manier willen we ook in de ervaring van accommoderen een nieuwe standaard zetten voor zowel ouders als kinderen. Uiteraard wordt de keuze welke bijzondere accommodatie in welk park komt gemaakt aan de hand van de doelgroep en het karakter van het park.”

Balans standaardisatie en differentiatie

“Bij de inrichting van Beach Chilla’s in Park Zandvoort zie je dat er alles aan gedaan is om de echte beach-vibe te krijgen. Onder andere met de toepassing van sfeervol drijfhout in het interieur, felle modieuze kleuren en gitaren aan de wand.
Helemaal fun natuurlijk is een kinderbed in de vorm van een retrobusje. Andere bijzondere accommodaties zijn de Avontuur cottages die te vinden zijn in het Franse park ‘Les Trois Forêt, Je loopt in iedere kamer een andere wereld binnenOok op ‘De Eemhof worden binnenkort de eerste Avontuur cottages in gebruik genomen. 

De diversiteit in de accommodaties past bij de hedendaagse behoeften van de gasten. Het aanbod van bijzondere accommodaties zoals woonboten, boomhuizen of themacottages zoals de nieuwe Beach Chilla’s op Park Zandvoort, spelen krachtig in op de beleving van de natuur, strand, zee en bos. De differentiatie zit hem in het aanbod. De standaardisatie geeft zekerheid voor de gast (welk comfort, service en luxe biedt iedere accommodatie van Center Parcs?) en aan de invulling van de specifieke types (wat zit er precies in een Comfort cottage ten opzichten van een Premium, VIP of Exclusive cottage). 

Onderscheidend vermogen

Het onderscheidend vermogen tussen de parken is terug te vinden in het unieke karakter van elk park. Naast de ligging is ook de doelgroep bepalend voor het aanbod op het park. Dit zie je ook terug in de designs van de accommodaties, daardoor ontstaat een zogenoemde “Couleur Locale”. Je kunt hierbij denken aan decoratie en kleuren die gelinkt zijn aan de bosrijke omgeving van een van onze parken tussen de bomen, of aan een decoratieve invulling die je associeert met de zee bij een kustpark. 

Op deze manier is er sprake van een kwalitatieve beleving, die toch overal net weer even anders is en die wordt onderstreept door het karakter van de locatie en de karakteristiek van het design.

Met dank aan: Marthijn Tabak, CenterParcs

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.