Uit Recreatief Totaal

De gezondheid van gasten waarborgen met de juiste (SCHELL) kranen

Geplaatst op: 10 december 2022

Tijdens het hoogseizoen hebben de meeste campings, vakantieparken en hotels te maken met een stijging in het waterverbruik. De uitdaging is om hierbij te zorgen voor optimaal drinkwater en gebruikers hygiëne om de gast een veilig verblijf te bieden en om de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden. In gesprek met Arjan Hilbers, adviseur bij SCHELL bespreken we deze uitdagingen en de oplossingen die zij hiervoor bieden.

Hoe adviseren jullie klanten de juiste hygiëne te bieden wanneer het gaat om drinkwater kranen?

“In onze optiek is het de hoogste tijd om als recreatieondernemer over te schakelen op elektronische kranen. Deze kranen worden bediend zonder daadwerkelijk contact met het product te hebben met gevolg dat het gevaar op infecties wordt beperkt. In drukbezochte ruimtes als sanitair op campings en vakantieparken of zelfs hotels en indoorspeeltuinen is dit cruciaal voor de gebruikers hygiëne”, vertelt Arjan.

Wat is de link met het laaghouden van de gebruikskosten en contactloze kranen?

“In vergelijking met de gewone eengreepsmengkranen kan het waterverbruik bij elektronische wastafelkranen van SCHELL tot 62% verminderen. Het water stroomt met deze kranen alleen wanneer het echt nodig is, waarbij ze bijvoorbeeld reageren op het inzepen van handen waardoor ze automatisch stoppen met de watertoevoer. Maar ook met onze keuken, douche en wc-kranen kan het waterverbruik beperkt worden”, zegt Arjan.

Case Camping De Betuwe Hoeve in Ommeren – Dankzij de modernisering en uitbreiding van de sanitaire installaties met oplossingen van SCHELL zijn ze erin geslaagd hun ‘groene’ camping nog milieuvriendelijker te maken.

Zijn de contactloze kranen voldoende wanneer je voor optimale hygiëne en waterbesparing gaat?

“De contactloos gestuurde kranen van SCHELL verbeteren zeker de hygiëne en bespaart water, maar dat is niet voldoende. Bij lange onderbrekingen in het gebruik van water in bijvoorbeeld sanitair gebouwen is het van belang dat er ook een goed watermanagement systeem is aangesloten. In het hoogseizoen zijn verblijfsplaatsen weliswaar volgeboekt, maar buiten dit seizoen om kan het zijn dat water veel te lang in de leidingen kan stagneren. Hierdoor kunnen gevaarlijke bacteriën zich snel vermenigvuldigen. Met ons SCHELL-watermanagementsysteem SWS zorgen inschakelbare stagnatiespoelingen bij onze elektronische SCHELLkranen voor een uitstekende ondersteuning in deze hygiëne maatregelen, plus kan het gevaar voor legionella besmetting verminderd worden”, geeft Arjan aan.

Hoewel 70% van het aardoppervlak met water bedekt is, is nauwelijks 3,5% daarvan zoetwater en is slechts 0,3% daarvan bruikbaar. Die cijfers tonen aan dat water een schaars goed is. Voor SCHELL is dat voldoende reden om waterbesparende technologieën te ontwikkelen, die net daar ingezet worden, waar het bewustzijn om water te besparen – zo leert de ervaring – het laagst is: in openbare, semi-openbare en commerciële sanitaire ruimtes”

Bron: schell.eu

Kun je wat meer vertellen over de werking van een watermanagement systeem?

“Met een watermanagement systeem kun je stagnatiespoelingen automatisch instellen en dagelijks laten lopen. Wanneer men gebruik maakt van ons systeem kunnen kranen ook centraal geprogrammeerd, gestuurd en bewaakt worden. De stagnatiespoelingen kunnen daarbij eenvoudig gedocumenteerd worden en overal ter wereld is het systeem aan te sturen. Dit systeem ondersteunt het drinkwater hygiëne, stuurt aan op duurzaamheid en biedt comfort aan de managers”, zegt Arjan.

Case Zwembad Rheinmünster – Toen na een routinecontrole in het voorjaar van 2020 in de dames- en herendouche legionella werd vastgesteld, moest het zwembad in Rheinmünster-Greffern gesloten worden. De burgemeester deed er alles aan om deze geliefde sportinstelling te behouden. Met onze SCHELL-douchepanelen en watermanagementsysteem wordt er nu positief bijgedragen aan het behoud van hun drinkwaterhygiëne.

Hoe vertaalt SCHELL het duurzaamheidsprincipe door in het bedrijf?

“Duurzaamheid is voor SCHELL een basisprincipe. Al ongeveer 90 jaar. Het principe wordt intern opgepakt en via onze producten ook extern uitgedragen. Zo wordt er in de hele onderneming bijvoorbeeld 100% groene stroom uit alternatieve energiebronnen gehaald en verbinden wij ons tot het cradle-to-cradle principe. Het cradleto-cradle-concept stelt zich als doel in een economisch systeem idealiter alle stoffen en materialen eindeloos te gebruiken, zodat er geen afval ontstaat. Bij SCHELL draait alles daarom om recyclage en hergebruik. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat waar ons merk op staat er duurzaamheid in zit”, sluit Arjan af

Over SCHELL

SCHELL levert kranen voor wastafels, keukens, douches, wc en urinoirs, haakse-regelkranen of kranen als aansluiting op verwarming, gas en huishoudtoestellen. Wereldwijd helpen zij klanten aan goede hygiëne, waterbesparing en bovenal betrouwbare producten met als doel de gezondheid van gebruikers te waarborgen. Meer informatie www.schell.eu/nl-be

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.