Productnieuws

De eerste bamboe glampingtenten ter wereld!

Geplaatst op: 12 januari 2017

Glamping kennen we inmiddels allemaal. ‘Kamperen’ in een tent, maar dan met een echt bed en een echte badkamer. Van safaritenten tot yurts, van tipi’s tot tentlodges, ze zijn veelvuldig te vinden op campings. Tijd voor iets nieuws! Dat vonden Anna Raetsen en Bouwe Besseling, de ontwerpers van Mocadazu. Zij bedachten de allereerste glampingtenten gemaakt van bamboe.

 

Een paar jaar geleden begonnen Anna en Bouwe met dit nieuwe concept. Ze vonden het idee van glamping geweldig! Inmiddels is Mocadazu het begrip op het gebied van luxe bamboe glampingtenten en gazebo’s. De bamboetenten van Mocadazu zijn uniek in de wereld, super de luxe en eco-vriendelijk. Door het gebruik van bamboe krijgen de glampingtenten en gazebo’s hun exotische uitstraling.

 

Contact met de natuur
Wat volgens Mocadazu het belangrijkst is wanneer je gaat glampen, is het buitengevoel en het genieten van de natuur. Dat vonden ze echter onvoldoende in bestaande tenten terug. “Veel van de safaritenten zijn donker en erg gesloten, met kleine ramen en slechts 1 kleine opening aan de voorkant. Hierdoor mist het buitengevoel.”

Ze zijn toen zelf aan de tekentafel gaan zitten en hebben een serie tenten ontworpen, gemaakt van bamboe, en met grote ramen en openingen. “Door bamboe te gebruiken voor het frame van de tenten, halen we de natuur letterlijk naar binnen. En door de grote ramen en openingen hebben de gasten ook echt het contact met buiten dat hoort bij glamping.”

 

Mocadazu kiest voor eco-vriendelijk
Wat volgens Mocadazu ook meer aandacht verdient is het aspect van eco-vriendelijkheid. Het is geweldig dat je kunt genieten van de mooie natuur, en daarom juist zo belangrijk dat je helpt de natuur te beschermen. Toerisme heeft nogal een impact op het milieu. De ontwerpers van Mocadazu streven ernaar om die impact zo klein mogelijk te houden.

Daarom kiest Mocadazu steeds voor het gebruik van de meest duurzame materialen in hun tenten, zoals bamboe en een 100% recyclebaar tentdoek. Bamboe is een grassoort die uitzonderlijk snel groeit en zo sterk wordt dat je er, onder andere, tenten mee kunt bouwen. Het neemt tot 5 keer meer CO2 op dan gelijkwaardige soorten hardhout en geeft 35% meer zuurstof af in de atmosfeer. Het is al te oogsten na 5-7 jaar en hoeft na het oogsten niet opnieuw geplant te worden omdat de nieuwe scheuten weer uit dezelfde wortel groeien.

Het tentdoek dat in de bamboe glampingtenten gebruikt wordt is van de hoogste kwaliteit, en wordt na zijn levensduur ingezameld en 100% hergebruikt.

 

Comfortabel genieten in luxe
De bamboe glampingtenten en gazebo’s zijn een lust voor het oog en zijn perfect geschikt voor vele verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een overdekt terras, een overkapping voor een evenement of als unieke accommodatie voor uw gasten. Comfortabel genieten van de prachtige omgeving, in een tent die vriendelijk is voor het milieu. Dat kan in Mocadazu’s bamboe glampingtenten en gazebo’s!

Bekijk al de ontwerpen van Mocadazu op www.mocadazu.com.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.