Eventnieuws

Crowdfundactie in Breda gestart voor nieuwe bezoekersattractie ONSTAGE

Geplaatst op: 6 oktober 2021

Nieuwe beleving dompelt bezoekers onder in de mystieke wereld van dance en dj’s

Een uniek, muzikaal belevingsspektakel dat je een bijzondere inkijk geeft in de dancecultuur én het leven van top-dj’s. Dat is het idee achter ‘ONSTAGE Experience’, dat op 1 mei 2022 haar deuren wil openen in het centrum van Breda. Om de plannen voor deze nieuwe Brabantse bezoekersattractie te realiseren start op dinsdag 28 september een crowdfundactie.

“We zijn net van start!”, vertelt initiatiefnemer William Watts. “Ik hoop op de steun van branchegenoten en inwoners van Brabant, waarmee we samen het beperkte vrijetijdsaanbod voor jonge mensen in de provincie verrijken.”

Nooit was de behoefte om dance te ervaren zo groot als nu en zijn leegstaande panden in binnensteden een nijpend probleem. Met ONSTAGE wil William Watts het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor jongvolwassenen in de stad verrijken. ONSTAGE betrekt een leegstand pand in de binnenstad van Breda. Zo krijgt de stad een nieuwe impuls die zorgt voor een aanzuigende werking als ´DJ Capital of the World´.

“Met een verhalende attractie zoals ONSTAGE, waar bezoekers in de schoenen stappen van internationale top-dj’s, voegen we naar mijn idee een stukje Disney toe aan de opkomende ‘Instagram’ attracties. Hier mis ik vooralsnog de actieve rol van bezoekers, naast het maken van foto’s en filmpjes. Ik denk dat het online delen van je ervaring een gevolg kan zijn, en niet perse het doel moet zijn”, aldus Watts.

ONSTAGE wordt een zintuiglijke doorloopattractie met belevingsruimtes, boordevol indrukwekkende decors en interactieve licht-, en geluidsinstallaties. Hier kruipen bezoekers in de huid van topartiesten. Dat gebeurt aan de hand van twee karakters; de tourmanager en de persoonsbeveiliger. Zij nemen de gasten mee in het verhaal. Vervolgens gaan de bezoekers zelf aan de slag met het maken van een dancetrack, persfoto’s, eigen graphics en special effects, tot dit samenkomt in de uiteindelijke, digitale show.

Het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant zegde de helft van de financiering al toe. Met de crowdfunding wil William en zijn team minimaal €100.000 euro ophalen. Hiervoor roepen zij de hulp in van belangstellenden en de inwoners van Breda. Investeerders worden beloond met de eerste toegangskaarten, een waardebon én een aantrekkelijk rentepercentage. De wens van de initiatiefnemer is om de ONSTAGE Experience op 1 mei 2022 te openen in het Bredase centrum.

Wil je meer weten over de crowdfundactie? Informatie, impressies en de tussenstand zijn te vinden op: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/onstage of ga naar https://youtu.be/IUW4f4Tszt8.


Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.