Uit Recreatief Totaal

Wildlands Emmen heeft een unieke attractie

Geplaatst op: 6 oktober 2019

Nederland heeft een van ’s werelds grootste bouwers van achtbanen in huis; Vekoma Rides Manufacturing – sinds maart 2018 onderdeel van Sansei Technologies. In 2018 openden zij de Family Boomerang Dueling Racer in Wildlands Emmen. Deze attractie is de doorontwikkeling van een rollercoaster die al langere tijd in het assortiment is opgenomen.

Wereldprimeur in Emmen

Met de plaatsing van de Family Boomerang dueling Racer had Wildlands de wereldprimeur van dit model. Deze Racing-versie verdubbelt niet alleen de capaciteit van de achtbaan, maar biedt ook een prachtige duellerende interactie aan de gasten.

De twee banen zijn uniek, elk met een andere unieke layout waardoor de gasten uiteraard beide banen willen rijden en ervaren. Eenvoudig gezegd is het een imposante structuur met een hoge marketingwaarde, een achtbaan die geschikt is voor het hele gezin.

Voor Wildlands was deze attractie destijds een logische keuze. Tweestryd ligt in themagebied Serenga. Deze wereld staat in het teken van zorgen voor de natuur. De verhaallijn rondom de attractie past dan ook bij dit thema. De naam Tweestryd symboliseert de enorme strijd die de lokale bevolking van Serenga ruim 40 jaar geleden voerde met de mijnbouwgigant om de mijn te sluiten. De oude mijn is inmiddels omgebouwd tot een attractie waar toeristen letterlijk tegen elkaar racen voor het goede doel. Tweestryd: een mijn met een missie. 

Themapark stond centraal bij bouw

Tweestryd is gebouwd in de tijd dat het concept ‘themapark’ centraal stond en logisch in die ontwikkeling. Door strategische keuzes van het park Wildlands is de nadruk tegenwoordig wat meer verschoven richting de dierenbeleving. (en dus wat minder gefocust op de attracties.) De attractie heeft nog altijd een functie in het park, laat directeur Erik van Engelen weten: “Het zorgt voor veel blije gezichten, vooral bij kinderen en jongeren die de achtbaan dan ook zeer waarderen. Dus het heeft vandaag de dag zeker een functie om de dag nog completer te maken. Soms werkt het bevreemdend voor mensen die dit niet verwachten bij
een dierenpark.”   

Family boomerang racer layout

Ontwikkeling van de Family Boomerang

De unieke achtbaan Family Boomerang Racer is het resultaat van de doorontwikkeling van een succesvol model rollercoaster in het assortiment van Vekoma; de Family Boomerang. We blikken terug hoe dit model zich over de afgelopen jaren heeft ontwikkeld…

De eerste Family Boomerangs

Gebaseerd op het succes van de thrill coaster Boomerang, waarvan er wereldwijd en bijna 60 staan, creëerde Vekoma een nieuwe en innovatieve attractie; de Family Boomerang.  In dit ontwerp zijn de belangrijkste factoren van de klassieke Boomerang Coaster, met de voorwaartse en achterwaartse run door het station, (dus een dubbel gebruik van de lengte van de baan) en compacte voetafdruk (layout), over te dragen naar een gezinsvriendelijke ervaring. Met links-rechts zwaaiende, plotselinge snelheidswisselingen en kleine airtime-heuvels en de spanning om met volle snelheid door het station te racen, spreekt de baanindeling van de Family Boomerang niet alleen de jongere rijders aan, maar biedt ook opwinding voor tieners en de meer doorgewinterde achtbaanfans.

In 2011 is de eerste achtbaan uit deze serie op de markt gekomen in Engeland en Frankrijk. Dit werd wederom een succes en in een tijdsbestek van 8 jaar zijn ook van dit type al 12 geïnstalleerd en 4 in productie.  

In deze relatief korte periode zijn er al diverse varianten van dit type baan
ontworpen: Na de basis Family Boomerang, werd de Family Boomerang Rebound en de Family Boomerang Racer ontwikkeld.

Family Boomerang Rebound

De tweede re-iteratie van deze layout is groter, maar heeft eveneens een kleine footprint omdat gasten onder het hoge deel van de track door kunnen lopen dus naast het plezier van de rijders biedt deze layout ook een prachtige mogelijkheid voor de toeschouwers om de rit vanaf de zijkant te volgen. Daarnaast heeft de rit opwindende elementen zoals een Flat Turn laag bij de grond, een Headchopper (onder Dead End sectie), Camel Backs Dive Turn, Headchopper, een grote Bunny Hop en een Dead End.

De nieuwe ‘top van de piramide’, de Family Boomerang Dueling Racer kunnen we dus in eigen land (Wildlands Emmen) uitproberen. 

Meer informatie: www.vekoma.com 

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.