Uit Recreatief Totaal

Waarom juist nú automatisering cruciaal is voor recreatiebedrijven

Geplaatst op: 25 mei 2020

Een geautomatiseerd en alles-in-1 reserveringssysteem biedt de oplossing in deze periode

Automatisering was nooit zo belangrijk als in deze roerige tijden. Recreatiebedrijven die dachten dat ze geautomatiseerd waren, kwamen er in tijden van nood achter dit helemaal niet te zijn. Ze liepen tegen uitdagingen aan: hoe gaan we om met reeds gedane betalingen en hoe houden we 1,5 meter afstand? Booking Experts biedt met een alles-in-1 reserveringssysteem een geautomatiseerde oplossing, óók en vooral ten tijde van corona. Juist nu krijgt de bekende aanbieder van automatisering veel aanvragen van nieuwe vakantieparken, campings, hotels en andere recreatiebedrijven in binnen- en buitenland.

Het intelligente vakantiepark in de 1,5 meter maatschappij

Een vakantie naar het buitenland zit er voorlopig niet in. Men boekt daarom massaal een vakantie in eigen land, wat Booking Experts terugziet in de statistieken van haar gebruikers. Er ontstaan kansen voor een nieuwe doelgroep: vakantiegangers die normaliter naar het buitenland reizen en nu kiezen voor een vakantie dicht bij huis. Dit alles brengt uitdagingen met zich mee, want hoe spelen recreatiebedrijven in op de nieuwe 1,5 meter maatschappij? Automatisering is de oplossing. Het bepaalt hoe snel een recreatiebedrijf kan schakelen en de uitdagingen die de nieuwe werkelijkheid met zich meebrengt aan kan gaan.

De eerste uitdaging: veel reserveringen worden geannuleerd. Recreatiebedrijven willen natuurlijk niet alle reeds gedane betalingen terugbetalen. In plaats daarvan is het beter om een voucher te gebruiken, waardoor zij de inkomsten van een reservering behouden. Een tweede uitdaging ligt in het 1,5 meter afstand houden. Automatisering biedt ook hier een oplossing. Door in de cloud te werken, kunnen medewerkers op elke plek en vanaf elk apparaat hun werk doen. De incheckprocedure kan geautomatiseerd worden middels kentekenherkenning, waardoor er geen lange rijen ontstaan. Onpersoonlijk? Medewerkers kunnen na de check-in gasten bezoeken om ze welkom te heten.

Omgaan met de vele vragen van gasten vormt een derde uitdaging. Om vragen weg te nemen, kunnen recreatiebedrijven proactief communiceren via een duidelijke website, automatische e-mails en nieuwsbrieven. Doordat recreatiebedrijven zo druk zijn met vragen beantwoorden is reserveringen aannemen voor 2021 een vierde uitdaging. Met een geautomatiseerd systeem kunnen prijzen voor 2021 snel en eenvoudig ingevoerd worden, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van een andere partij.

Alles-in-1 reserveringssysteem waar automatisering voorop staat

Automatisering biedt de oplossing voor uitdagingen die de nieuwe werkelijkheid met zich meebrengt. Veel recreatiebedrijven merken juist nu dat zij niet volledig geautomatiseerd zijn. Ze lopen bijvoorbeeld tegen problemen aan bij het 1,5 meter afstand houden tijdens het inchecken of bij het behandelen van alle vragen van de gasten. Booking Experts ziet dit terug in de toename van aanvragen van recreatiebedrijven die willen automatiseren om flexibeler te zijn in tijden als deze.

Het gebruiksvriendelijke alles-in-1 reserveringssysteem van Booking Experts werkt volledig in de cloud en is altijd up-to-date. Het systeem is gestandaardiseerd: binnen een uur kan een recreatiebedrijf al over een reserveringssysteem en eigen website beschikken. Onboarding neemt doorgaans weinig tijd in beslag. Recreatiebedrijven betalen een vaste prijs, inclusief support en automatische updates. Er is geen sprake van betalen voor het aantal bestede uren. Bovendien is de ontwikkeling van Booking Experts volledig in eigen beheer, waardoor er direct ingesprongen kan worden op de behoefte van de markt, zonder afhankelijk te zijn van partijen in het buitenland.

Booking Experts is meer dan alleen een reserveringssysteem. Het alles-in-1 systeem biedt onder andere directe touroperator koppelingen, websites met een real-time gekoppelde zoek & boek, een gebruiksvriendelijk CMS, klantcontact via automatische e-mails, een handige takenmodule en een gekoppelde toegangscontrole via kentekenherkenning. “De koppeling met ons slagboomsysteem is een voorbeeld van een technische voorsprong van Booking Experts”, aldus Rick Otter van Recreatiepark de Boshoek. Booking Experts biedt één aanspreekpunt voor het totale pakket.

Een overstapactie om meer recreatiebedrijven te automatiseren

Booking Experts wil in deze periode recreatiebedrijven graag helpen met de stap naar automatisering. Dat is de reden waarom zij juist nu een overstapactie (bookingexperts.nl/overstapactie) is gestart. Recreatiebedrijven betalen geen instapkosten en worden geholpen om er toch nog een goed seizoen van te maken, mede door ervaren marketeers tijdelijk kosteloos in te zetten. Een overstap is vaak spannend voor recreatiebedrijven. Booking Experts neemt deze zorgen weg door de inrichting van het systeem grotendeels zelf te verzorgen. Het laatste gedeelte van de overstap onderneemt Booking Experts samen met het park, zodat werknemers het reserveringssysteem én de organisatie leren kennen.

De overstapactie, waarbij bedrijven geen instapkosten betalen, heeft een beperkt aantal aansluitingen. Bovendien gelden de actievoorwaarden tot 15 juli 2020.

Meer dan een reserveringssysteem: website en online marketing

Naast een reserveringssysteem kunnen recreatiebedrijven bij Booking Experts ook een website en online marketing afnemen. De marketingafdeling van Booking Experts, Booking Boosters, zorgt voor meer online boekingen via de website van het recreatiebedrijf. Dit doen zij door samen met het recreatiebedrijf doelen op te stellen, doorlopend de resultaten te analyseren en continu te verbeteren. “Door de combinatie van ervaren marketeers met een recreatie-achtergrond en real-time inzicht in de statistieken, heeft Booking Boosters onze marketing naar een hoger niveau getild”, aldus Wouter van der Meer van Kampeerdorp de Zandstuve.

Een recent voorbeeld: TopParken boekt momenteel grote successen met een multichannel campagne, waaronder een tv commercial op RTL en Talpa met daarnaast bijbehorende online campagnes via Google Ads, social media advertising en affiliate marketing. Door snel te schakelen en kansen op te merken doet Booking Experts er alles aan om van het hoogseizoen toch nog een succes te maken voor alle recreatiebedrijven.

Waarom juist nu kiezen voor automatisering?

Juist in deze periode komen veel recreatiebedrijven er achter dat zij toch niet zo geautomatiseerd zijn dan ze dachten. Ze lopen tegen bepaalde problemen en uitdagingen aan die de nieuwe 1,5 meter samenleving met zich meebrengt. Annuleringen terugbetalen, 1,5 meter afstand houden, omgaan met veel vragen en drukte of inspelen op een nieuwe doelgroep met vakantiegangers in eigen land: uitdagingen waar recreatiebedrijven dankzij automatisering sneller en beter op in kunnen spelen. Bovendien zijn geautomatiseerde recreatiebedrijven minder afhankelijk van individuen binnen een bedrijf.

Dit is hét moment om te kiezen voor automatisering en dat wordt met de overstapactie van Booking Experts extra makkelijk gemaakt. Recreatiebedrijven betalen geen instapkosten en worden volledig ondersteund bij de overstap. Er geldt een beperkt aantal aansluitingen en de actievoorwaarden gelden tot 15 juli 2020.

Meer informatie of vrijblijvend een presentatie aanvragen?

Bekijk de website van Booking Experts:

www.bookingexperts.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.