Eventnieuws

Virtual Reality tastbaar tijdens vijfdaagse evenement Back To Reality in Jaarbeurs Utrecht

Geplaatst op: 1 maart 2022

Virtual Reality, Metaverse, NFT, Augmented Reality. Termen die steeds meer worden gebruikt, maar wat kan je er mee? Bezoekers van Back To Reality kunnen dit ervaren tijdens het vijfdaagse evenement van 7 tot en met 11 maart in Jaarbeurs Utrecht. 

VR Nederland organiseert voor het eerst een gelegenheid om grip te krijgen op de toepassing van Virtual Reality in de dagelijkse praktijk. Het evenement is ontstaan uit de behoefte om VR realistisch over te brengen aan een grotere groep mensen, er is namelijk al zoveel mogelijk maar dit is bij het grote publiek onbekend. “Dat komt vooral omdat VR moet worden ervaren om te weten wat het precies is, net als je parfum moet kunnen ruiken” aldus initiatiefnemer Wouter van den Bijgaart. 

Experts uit verschillende vakgebieden geven lezingen en laten zien hoe zij innoveren door VR toe te passen in onder andere de zorg, onderwijs en entertainment. Na elke lezing is er ruimte om VR zelf te ervaren. Denk aan een VR meditatie, een VR reanimatiecursus, knutsel zelf een Defensie-satelliet in elkaar, vlieg rond de aarde in Google Earth VR of ga voor een potje VR Lasergamen 2.0 tegen andere bezoekers. Ook is er gelegenheid om een praatje te maken met experts en te netwerken met gelijkgestemden. 

In vijf dagen worden er verschillende thema’s behandeld, zodat er gelegenheid is voor de uiteenlopende mogelijkheden. Van serieuze toepassingen in de zorg op dinsdag tot een speelse arena voor kinderen op woensdag.

Voor meer informatie zie: https://vrnederland.nl/back-to-reality/

Zie ook ons digitale magazine: https://heyzine.com/flip-book/66e1b21d21.html#page/1   

Interesse in gratis tickets? Stuur een mail naar [email protected]

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.