Bedrijfsnieuws

Toeristische marketing Utrecht Region genomineerd voor Award

Geplaatst op: 25 januari 2018

Toeristische marketing Utrecht Region genomineerd voor Nationale Citymarketing Award

De ‘Regiomarketingstrategie internationaal toerisme’ van regio Utrecht is één van de drie genomineerden voor de Nationale Citymarketing Award. Deze prijs wordt op 6 februari uitgereikt door Netwerk Citymarketing Nederland tijdens het jaarlijkse congres.

De nominatie is een mooie erkenning van vakspecialisten voor het werk van de regiomarketeers. Dit project valt vooral op door de manier van samenwerking tussen de citymarketingorganisaties, VVV’s en gemeenten en provincie.


Grenzen loslaten

Een toerist ziet geen gemeentegrenzen. Een toerist die de stad Utrecht bezoekt is interessant voor de regio en andersom. City- en regiomarketingorganisaties in regio Utrecht hebben daarom een gezamenlijke toeristische regiomarketingstrategie ontwikkeld voor ‘Utrecht Region’ (van Bunschoten tot aan Leerdam en van Woerden tot aan Amersfoort/Woudenberg). Daarbij wordt de regio in het geheel als één toeristische bestemming gepositioneerd. Het doel is nieuwe bezoekers aantrekken en bezoekers die al in de regio zijn spreiden door de regio. Vanaf 1 maart 2018 worden marketingmiddelen ingezet richting toeristen uit Duitsland, België en Nederland met interesse in citytrips, erfgoed, fietsen en wandelen.

Gezamenlijk investeren maakt regio sterker
Wat maakt dit project bijzonder? De ‘Utrechtse manier’ van samenwerken: een coalitie van marketingorganisaties. Iedereen is gelijk, niet één stad of gebied is het belangrijkst of ‘de baas’. De samenwerking werkt op 4 niveaus door: bestuurlijk, ambtelijk, marketingstrategisch en uitvoerend (vvv’s). Het toeristische regiomarketingplan wordt ondersteund door 14 gemeenten en Provincie Utrecht. Kitty Kusters, Woerden Marketing: ‘’Wanneer je de grenzen durft los te laten, wordt je horizon verbreed.’’

Op 6 februari wordt duidelijk of de coalitie van Utrechtse marketingorganisaties wint. De andere genomineerde projecten zijn van Marketing Oost (regio Zwolle) en Gemeente Den Haag. De vakjury geeft elke genomineerde een score, die voor 50% meetelt voor het uiteindelijke resultaat. De andere 50% wordt bepaald door stemming van de deelnemers aan de Dag van de Citymarketing, naar aanleiding van korte presentaties per genomineerde (pitches). Aan het einde van de dag wordt er één prijs uitgereikt.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.