Eventnieuws

Toerisme Award uitgereikt tijdens het netwerkevent ‘Opening Toeristisch Seizoen’

Geplaatst op: 2 mei 2023

Op 24 maart 2023 organiseerde Stichting Bureau Toerisme het jaarlijkse netwerkevenement ‘Opening Toeristisch Seizoen’. Het evenement waarbij zij hun relaties uitnodigen om het seizoen te starten. De Opening Toeristisch Seizoen 2023 vond plaats bij Molen de Zwaluw in Kesteren.

De Opening Toeristisch Seizoen 2023 is bezocht door ondernemers, bestuurders, politici en andere geïnteresseerden. De focus van het netwerkevenement lag op kiezen voor kennis met de onderwerpen retailment en branding en samenwerking. Tijdens het jaarlijks netwerkevenement Opening Toeristisch Seizoen, reikt organisator Stichting Bureau Toerisme de Toerisme Award uit. De prijs is een waardering voor ondernemerschap in de recreatieve sector van Rivierenland.

Ondernemers Els en Joris Timmerman mochten dit jaar deze bijzondere waardering in ontvangst nemen uit handen van Vincent van Neerbos, voorzitter Speerpuntberaad recreatie en toerisme van Fruitdelta Rivierenland en Richard de Bruin, directeur van Bureau Toerisme. Dit voorjaar vieren zij hun 12,5 jarig jubileum en openen zij hun vernieuwde strandpaviljoen op Strand Maaslanden. Ondernemers als Els en Joris Timmerman voegen met al hun activiteiten en ondernemerschap waarde toe aan het recreatieve aanbod in de regio. Juist voor die waardering startte Bureau Toerisme jaren geleden met deze jaarlijkse Award.

Deze ondernemers gingen de winnaar van de Toerisme Award Rivierenland 2023 voor:

  • Stephanie de Graaff – De Hofhouding & Vicini (2022)
  • Jos van Gruijthuijsen † – (2021)
  • Ben van Ooijen – De Tuinen van Appeltern (2020)
  • Floor Peters – Fruitpark Hotel (2019)
  • Edwin Cretier – De Gouden Molen (2018)
  • Lennard Kempers – Vakantiepark Eiland van Maurik (2017)
  • Patrick Jansen – Holland Evenementen Groep (2016)

Boekingsplatform van start
In het programma werd zoals gebruikelijk ook vooruitgeblikt op de lopende projecten en ontwikkelingen in het gebied. Er was ruimte voor project- en productpresentaties en de organisatie zelf had een volledige pop-up informatiepost met het gehele assortiment aan materialen opgesteld. Het aangekondigde boekingsplatform werd dit jaar officieel gelanceerd en start met de eerste boekingen via Uitinderegio.nl.

Presentaties tijdens het event
Binnensteden zijn onderdeel van het totale recreatieve aanbod. Maar net als in de rest van het land, liggen er uitdagingen voor steden als Culemborg, Tiel en Zaltbommel. De steden zijn allemaal actief met plannen voor nu en de toekomst. Allerlei zaken komen hier samen; wonen, werken, recreëren. Tijdens de opening deelden (internationale) experts Margreet Papamichael en Bart Dohmen, hun kennis over het onderwerp retailment. Retailment is de combinatie van retail en entertainment, een marketingconcept met als doel een winkelgebied te transformeren naar een leisure omgeving.

Ellen van Gackel, Vision Director van BrandForceOne, vertelde over de kracht van de juiste merkidentiteit. Ook hier is eerst kennis nodig om de juiste keuzes in de positionering van een product door te voeren. Ellen deed haar verhaal aan de hand van de case Puur Exloo. Hiermee vertelde zij een inspirerend verhaal.

Zelf stond Stichting Bureau Toerisme met een pop-up informatiepost bij het netwerkevenement. Een groot deel van hun materialen lagen hier uitgestald om zo een goed beeld te geven van het aanbod. Benieuwd welke materialen zij aanbieden? Als partner kun je deze vrijblijvend bestellen in hun webshop bureautoerisme.nl/webshop/.

Benieuwd naar de aftermovie?
https://vimeo.com/813567553

Bron: Bureau Toerisme/Seijbel Photography

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.