Eventnieuws

Recreatie Vakbeurs en Coronamaatregelen

Geplaatst op: 5 oktober 2020

De ontwikkelingen en nieuwsberichten rondom COVID-19 volgen elkaar snel op. We kunnen ons ontzettend goed voorstellen dat het u zowel zakelijk als privé ook enorm bezighoudt en het vragen bij u oproept met betrekking tot deelname aan een vakbeurs. Wij beogen u duidelijkheid te geven door de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Heeft u na deze FAQ nog andere vragen? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan onze Online Kick-Off op dinsdag 13 oktober 2020 van 10:00 – 11:30 uur via Microsoft Teams. U kunt zich via de onderstaande button aanmelden! 

Bijna 150 exposanten gingen u voor en zijn onderdeel van het deelnemersveld van Recreatie Vakbeurs 2020. Onze bezoekers zijn positief! Juist in deze tijd is het belangrijk om uw doelgroep persoonlijk te ontmoeten. 

Wij hebben nog een aantal mooie plekken voor u beschikbaar. Bekijk de plattegrond! 

Meest gestelde vragen:

Wat betekenen de aangescherpte maatregelen die op 28 september zijn afgekondigd door de Nederlandse overheid voor Recreatie Vakbeurs?
Daar kunnen we heel duidelijk in zijn: niets. De vakbeurs vindt plaats in Evenementenhal Hardenberg en deze locatie wordt door de lokale autoriteiten gezien als zogeheten doorstroomlocatie. Hierdoor geldt er geen maximale groepsgrootte en hebben wij groen licht gekregen om onze activiteiten conform de richtlijnen door te laten gaan.

Hebben jullie al een beurs in coronatijd georganiseerd?
Ja. Op 20, 21 en 22 september j.l. hebben wij onze eerste vakbeurs weer mogen organiseren, namelijk de inkoopbeurs Trendz. Een week voor Trendz mochten wij de Drankenbeurz faciliteren in Gorinchem.

Wat waren de reacties van exposanten en bezoekers?
Zeer positief. Exposanten waren erg tevreden over de toegenomen kwaliteit van de bezoekers. Zoals jullie wellicht kunnen voorstellen, waren er geen zogeheten dagjesmensen op de beursvloer. Bezoekers die er wel waren, kwamen heel doelgericht naar de beurs. Hierdoor hebben exposanten goede zaken gedaan. Over de veiligheid van de beurs waren zowel exposanten als bezoekers het unaniem eens: meer dan veilig. Nieuwsgierig naar alle reacties? Bekijk dan onze speciale video met enkele reacties tijdens deze vakbeurs over de veiligheid en het belang van het door laten gaan van de beurs. 

Hoe veilig is het om deel te nemen aan Recreatie Vakbeurs? 
De veiligheid van onze exposanten en bezoekers heeft onze topprioriteit. Onze gezondheids- en veiligheidsprotocollen van Evenementenhal Gorinchem zijn vorige week met succes geauditeerd door SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Deze protocollen worden op dezelfde wijze ingezet in Evenementenhal Hardenberg. De positieve controle bevestigt dat wij een veilige plek bieden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen.

Waarom is het zo belangrijk dat Recreatie Vakbeurs doorgaat?
De recreatiesector heeft het afgelopen half jaar veel uitdagingen gehad en nog steeds zijn er veel vraagstukken in de sector op bijvoorbeeld het gebied van veiligheid, financieringen, duurzaamheid en de toekomst van de sector.Recreatie Vakbeurs is dé enige vakbeurs in de Benelux en helpt de sector om nieuwe producten en diensten fysiek op de beursvloer aan elkaar te tonen. Oplossingen kunnen worden uitgedacht, zodat wij samen kunnen bouwen aan de toekomst van de recreatiesector. Door thuiswerken zijn mensen minder onderweg, deze vakbeurs is de ideale plek om in een veilige omgeving te kunnen netwerken en daarnaast inkopen te kunnen doen.

Waarom willen bezoekers graag de beurs bezoeken?
Bezoekers verlangen weer naar een live-event waar ze producten met eigen ogen kunnen zien, waar ze face-to-face kunnen netwerken en direct kennis en inspiratie opdoen. De dynamiek van beurzen, het live zaken doen, wordt door hen als zeer waardevol ervaren. Bovendien zijn de bezoekers nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de sector om de volgende stap in hun bedrijfsvoering te zetten.

Welke maatregelen nemen jullie om Recreatie Vakbeurs op een verantwoorde wijze te laten plaatsvinden?
In de afgelopen maanden hebben wij gewerkt aan het opstellen van alle denkbare protocollen om beurzen weer op een veilige en verantwoorde wijze op te starten. Deze protocollen en de uitvoering daarvan zijn als zeer positief beoordeeld door de lokale autoriteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij Recreatie Vakbeurs op een verantwoorde wijze kunnen laten plaatsvinden, zodat vraag en aanbod, kennis, innovatie en inspiratie samenkomen op deze prachtige vakbeurs.

Klik op de buttons om een helder overzicht van alle maatregelen voor Recreatie Vakbeurs te openen.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.