Dagrecreatie

Professioneel cabinepersoneel leert kinderen de kneepjes van het vak

Geplaatst op: 14 februari 2020
  Professionele stewards en stewardessen zullen kinderen in het Aviodrome opleiden tot cabin crew tijdens de voorjaarsvakantie. De jongens en meisjes krijgen in een echte Boeing 747 les in hoe ze een toestel klaar maken voor vertrek, stoelnummers controleren en welke noodsituaties zich in de lucht voor kunnen doen.    

De docenten zijn allemaal gepensioneerde oud-stewards en stewardessen. Ze hebben dus een carrière in de lucht achter de rug en jaren van ervaring om over te brengen aan de jonge leerlingen. De kinderen kunnen dagelijks deelnemen aan de opleiding.    

Veiligheid 
Het is de eerste keer dat het museum deze bijzondere lessen aanbiedt. “We merken dat rondom het beroep van cabinepersoneel nog veel onbekend is”, vertelt general manager Serena van Kammen. “De meeste bezoekers denken dat de piloot het vliegtuig vliegt en dat de stewards en stewardessen alleen het eten rondbrengen. Terwijl dat maar een klein deel van hun taak is: ze zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de veiligheid van alle passagiers.”     Met deze bijzondere mini-opleiding hoopt ze dat bezoekers meer inzicht krijgen in de verantwoordelijkheden van het cabinepersoneel. “Zonder dat mensen het door hebben, zijn ze voor en tijdens de vlucht met allerlei handelingen bezig om de reis veilig te laten verlopen. Dat willen we heel graag laten zien.”   

Vereerd 
Het museum werkt hiervoor samen met de Vereniging Oud Cabinepersoneel (VOC), de organisatie van oud-stewards en -stewardessen van de KLM. “Ze waren heel enthousiast en we zijn echt vereerd om zo veel ervaren mensen te mogen begroeten de komende twee weken.” De speciale opleiding wordt gegeven van 15 februari tot en met 1 maart in het Aviodrome.      

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.