ProductnieuwsUit Recreatief Totaal

Privé sanitair; een checklist voor de aanschaf

Geplaatst op: 19 juni 2020

Campplus duoDoor de maatregelen rond de coronacrisis is gedeeld sanitair op de camping voorlopig verboden gebied. Zelfs als de maatregelen worden versoepeld, dan zal de anderhalve meter afstand binnen de sanitaire voorzieningen een knelpunt blijven.

Bij het bedrijf CampPlus, dat exclusief is gespecialiseerd in Privé Sanitair, ziet men de vraag sterk toenemen. Vanuit sectoren die nu stil liggen (o.a. standbouw en festivals) is inmiddels extra personeel aangetrokken om meer units te bouwen. Directeur Eric Verwaaijen ziet dat veel bedrijven in deze tijd aan het klussen slaan. Hij wijst er op dat er veel randvoorwaarden zijn bij het bouwen en plaatsen van een veilige en onderhoudsvriendelijke sanitair-unit. Hij stuurde ons een checklist voor bedrijven die op dit moment overwegen om sanitair-units te plaatsen:

Aantal geplaatste units.

Hoeveel ervaring heeft de leverancier met het bouwen van privé sanitair.

Is het een uitontwikkeld product of krijgt u te maken met allerlei kinderziektes.

Wat voor toilet zit er in.

Bij een wandtoilet kan je makkelijk met een trekker onder het toilet schoonmaken. Dus veel hygiënischer dan een duo-block.

Een spoelrandloos (Rimfree) toilet betaalt zich in korte tijd terug doordat de schoonmaaktijd korter is. Daarbij zie je meteen dat het schoon is en gaat er veel minder bleekmiddel (WC-eend) de riolering in.

Schoonmaak

Zijn de wanden en vloer makkelijk en snel schoon te houden

Verwarming

Met een ventilatorkachel is de ruimte in 5-10 minuten opgewarmd.

Een elektrische radiator doet daar veel langer over en staat daardoor in de praktijk de hele dag aan. Dit kan flink oplopen qua stroomverbruik.

Verplaatsbaar

Het kan zijn dat je na een paar jaar de indeling toch iets wil veranderen. Dan is het prettig als de privé sanitair unit makkelijk te verplaatsen is.

Aansluitingen

Zijn de water en riolering aansluitingen makkelijk bereikbaar. Als er een storing is dan is het niet handig als de aansluitingen onder de unit zitten.

Meer informatie: www.campplus.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.