DagrecreatieUit Recreatief Totaal

Operation Pandora: de eerste 100% levensechte science fiction experience ter wereld

Geplaatst op: 6 januari 2021

Met de allernieuwste technieken, in combinatie met de kennis en ervaring van professionals uit de filmindustrie creëert Operation Pandora een 100% geloofwaardige science-fiction wereld waarin jij en je vrienden de hoofdrol spelen. 

Er is vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Operation Pandora. Wat begon als een interessant ideetje, waar door een eenling in de avonduren aan werd gewerkt, is uitgegroeid tot een ambitieus megaproject, gedragen door een breed team van professionals uit de film en entertainment industrie. Operation Pandora is qua spektakel vergelijkbaar met de beleving van een moderne high-end attractie in een pretpark, maar dan vertaald naar een persoonlijk en meeslepend verhaal binnen een zéér realistische science-fiction wereld. Er wordt géén gebruikgemaakt van virtual reality. Alles wat je ziet en meemaakt is 100% echt. Operation Pandora test jouw survival skills, jij en vijf van je vrienden moeten zich staande houden in een bloedstollend en levensecht verhaal. Het is geen spel, het is een film — met jou in de hoofdrol! Dat maakt Operation Pandora tot een hele bijzondere en grensverleggende ervaring.

Initiatiefnemer en bedenker Joeri Holsheimer: “Het is moeilijk om uit te leggen hoe innovatief het concept is. Ik zie het als de IPhone van de experience industrie. Vóór de legendarische presentatie van Steve jobs was het lastig uitleggen wat er nou zo bijzonder aan die telefoon was, je moest hem zien om het écht te snappen en te geloven. En dat geldt ook voor Operation Pandora. Qua technologie en ‘immersiveness’ gaan we verder dan de grote spelers zoals Disney en Universal nu in hun experiences. Dat klinkt nu natuurlijk nog wat ongeloofwaardig maar het is toch echt zo. Dat heeft vooral ook te maken met een ander verdienmodel, de grote pretparken hebben een footfall van honderden mensen per uur en geven korte intense 5 minuten ervaringen zonder noemenswaardige interactie met de omgeving. Maar in hun R&D lab is Disney natuurlijk oneindig veel verder dan wat ze uiteindelijk in hun ervaringen stoppen. Bij Operation Pandora hebben we wel de kans om al onze state-of-the-art technologieën te implementeren en creëren daarmee een hele persoonlijke, diepe en rijke ervaring van meer dan anderhalf uur. Het is fastfood versus een Michelin star restaurant.”

Voor meer dan anderhalf uur stap je in een wereld zoals je die alleen uit Hollywood sciencefiction films kent. Het verhaal speelt zich af in een gigantische research facility, meer dan 2000 meter onder de grond. Daar wordt allerlei topgeheim onderzoek gedaan maar de afgelopen 36 uur is het contact met de research facility verloren. Jij en je team zijn de ‘civilian intel unit’, onderdeel van een militaire missie met de codenaam Pandora, die gaat kijken wat er aan de hand is. Check de website: operationpandora.com

“De grootste uitdaging op dit moment voor ons is om ons concept tastbaar en begrijpelijk te maken. We hebben daarom een prototype van onze robot spin gebouwd en zijn daar wat testjes mee gaan doen, maar vooral ook het concept visueel te maken voor investeerders en het grote publiek. En dat werkt, toen we het filmpje online hebben gezet bij platforms zoals VKMAG en Dumpert hadden we binnen twee dagen meer dan 250K views.”

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.