Dagrecreatie

“Onderweg” Textiele Reisherinneringen van Dichtbij en Ver Weg

Geplaatst op: 4 december 2017

Wegens succes verlengd t/m 15 april 2018 in Museum de Kantfabriek in Horst
Wie onderweg is, neemt vaak een tastbare reisherinnering mee voor thuis. Museum de Kantfabriek verzamelde een bijzondere collectie textiele reisherinneringen die niet alleen interessant zijn vanwege hun herkomst, schoonheid en de gebruikte handwerktechnieken. De souvenirs hebben elk hun bijzondere reisverhaal. Het maakt de expositie boeiend voor liefhebbers van reizen, vreemde culturen, kunst, handwerken en textiel. Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties, heeft Museum de Kantfabriek de looptijd van haar nieuwe tentoonstelling verlengd tot 15 april 2018

Bijzondere reisherinneringen, culturen en handwerktechnieken van over de hele wereld
De nieuwe expositie “Onderweg” in Museum de Kantfabriek laat bijzondere textiele voorwerpen van over de hele wereld tot leven komen. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis die is gemaakt, de belevenissen en over de persoon zelf. Bezoekers worden tijdens de fraai vormgegeven tentoonstelling meegezogen in landen, culturen, avonturen en emoties. De objecten roepen herinneringen op aan reizen die de bezoekers zelf maakten. Los van de getoonde verhalen, geeft de tentoonstelling een overzicht van overeenkomsten en verschillen in tradities, vormen en toegepaste technieken over de hele wereld. De kledingstukken, doeken, hoofddeksels en kunstvoorwerpen zijn stuk voor stuk bijzonder als het gaat om uitstraling, ontwerp en de toegepaste handwerktechnieken. Zo zijn er oude en juist moderne objecten te zien uit Scandinavië, Oekraïne, China, Mexico, IJsland, Tibet, Indonesië en Staphorst. De inzendingen zijn afkomstig van een verscheidenheid aan personen. Ook dat maakt de tentoonstelling interessant.

Meer informatie
‘Onderweg’ loopt nog tot 15 april 2018 in Museum de Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 in Horst. Museum de Kantfabriek laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken. Meer informatie www.museumdekantfabriek.nl.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.