Uit Recreatief TotaalVerblijfsrecreatie

Meer luxe en comfort ook doorgetrokken naar sanitaire voorzieningen

Geplaatst op: 22 maart 2021

Comfortabel kamperen is een trend die sinds 2019 steeds duidelijker naar voren komt. We zien dit met de verschillende luxe accommodaties zoals de welbekende safaritenten of blokhutten waar luxe, comfort en/of gemak voorop staan. Het kamperen wordt aantrekkelijker voor meerdere doelgroepen, de corona pandemie benadrukt hoe belangrijk hygiëne is, en mede daardoor lijken ook het privé sanitair en de overige luxe vormen van sanitaire voorzieningen meer in trek.

Iedere camping of vakantiepark heeft het streven de gast een passend verblijf te bieden, bij RCN-vakantieparken gaat dit van eenvoudige tent tot een luxe villa. Volgens hen horen daar ook verschillende sanitaire voorzieningen bij. Na een bezoek aan een collega park, alweer zo’n vier jaar geleden, kwamen Edward Nederend, Parkmanager RCN de Flaasbloem en Albert Verkooijen, Hoofd technische dienst RCN de Flaasbloem er snel achter dat de sanitaire voorzieningen van CampPlus wel eens een juiste aanvulling zou zijn voor RCN vakantieparken. “We waren meteen gecharmeerd van het ontwerp en hebben toen 5 dubbele units aangeschaft. We merkten heel snel dat er ook gasten zijn die hier echt naar op zoek zijn bij de keuze van een vakantiepark. Uiteindelijk hebben we toen bij RCN de Flaasbloem bijvoorbeeld met 20 units uitgebreid”, vertelt Edward.

Ontwikkelingen en inspelen op de wensen van de juiste doelgroep
De ontwikkeling naar meer comfort blijft in de toekomst aanwezig. “Mensen hebben geld en kunnen het uitgeven. Bij de Flaasbloem zijn wij ons aan het oriënteren op het aanbieden van privé sanitair op seizoen plekken. We kunnen dit uiteraard niet per plek doen, maar zal er een heel veld zo ingericht moeten worden. Of dit meteen komend jaar zal gebeuren weet ik niet, maar dat het er in de nabije toekomst aankomt is zeker. Voor nu hebben wij in totaal 40 units op het park staan, hier komen er op korte termijn minstens nog 10 bij”, laat Edward weten. Ton Spaans, manager centrale inkoop bij RCN vakantieparken geeft aan dat inmiddels bijna alle RCN parken in Nederland, en een groeiend aantal in Frankrijk, privé sanitair aanbieden. Deze toevoeging, het comfort en luxe wordt door veel mensen op prijs gesteld, waardoor de doelgroep voor het kamperen groter wordt.

Vergelijking met hotel sanitair
Erik Verwaaijen, eigenaar CampPlus, neemt ons mee terug in de tijd. “Zo’n 30 à 40 jaar geleden was het bijvoorbeeld heel normaal dat er in een hotelkamer geen eigen badkamer zat. Wanneer je dan een hotelkamer boekte en je vond je sanitair in de gang keek je hier niet raar van op. Tegenwoordig kun je je dat niet eens meer voorstellen. Het is maar een vergelijking met hoe snel deze ontwikkelingen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit over 10 jaar niet anders is op een camping of vakantiepark”, zegt Erik.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Naast de keuze voor het samenwerken van beide partijen op het gebied van sanitair, hebben RCN vakantieparken en CampPlus ook een ander gezamenlijk streven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle CampPlus units worden geproduceerd bij leer-werk bedrijven (voorheen Sociale Werkplaats) door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Dit past natuurlijk perfect bij de gedachtegang van onze organisatie. Het maakte voor de keuze van onze samenwerking verder niet uit, wij waren al erg tevreden over de organisatie en het welwillend oor van Erik. Ze zijn bereid in oplossingen te denken en het contact loopt altijd prettig”, geeft Ton aan.

Over het ontstaan van CampPlus
Het verhaal van CampPlus startte in Engeland, waar eigenaar en oprichter Erik zo’n zes jaar geleden woonde. Zijn toenmalige handel in olijven liep niet meer zoals gewenst en hij werd gevraagd zijn ideeën te geven over wat een gast verwacht bij het kamperen. “In ieder geval een wc dacht ik meteen”, vertelt Erik. Zo gingen zijn gedachten verder en uiteindelijk resulteerde dit in een zes jarige groei naar wat CampPlus nu is. Enkele units, dubbele units, een simpel proces waardoor er gewerkt kan worden met leerbedrijven en een groot voordeel is dat alles direct op maat wordt aangeleverd. Zo kan er snel geleverd worden. CampPlus heeft inmiddels 240 units door heel Europa staan.

Meer informatie www.campplus.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.