Bedrijfsnieuws

LuxeTenten heet vanaf vandaag YALA

Geplaatst op: 1 juli 2020


Nieuwe identiteit onderdeel van wereldwijde groeistrategie glampingspecialist

Emmeloord, 01 juli 2020 – LuxeTenten, Europees marktleider in het ontwerpen en produceren van safaritenten en glamping lodges, heeft haar naam gewijzigd in YALA | luxury canvas lodges. De nieuwe identiteit en proactieve merkstrategie passen in de ambitie om een prominente wereldspeler te worden.

“Glamping is een groeiende trend en met een jaarlijkse groei van tussen de twintig en dertig procent heeft deze markt een enorme potentie,“ aldus Ivo van der Vlis, algemeen directeur van het wereldwijd opererend bedrijf. “Daarnaast zien we dat consumenten vanwege de coronacrisis veelal luxe safaritenten verkiezen boven een hotel. Hierdoor neemt de vraag voor het opzetten van grote glamping projecten toe.” Van der Vlis stelt: “Het afgelopen jaar hebben we een groei gerealiseerd van 40%.”

Vanwege de snelle internationale groei heeft het bedrijf de naam per 1 juli gewijzigd van LuxeTenten naar Yala. “Een naam die iedereen wereldwijd kan uitspreken en die past bij onze productrange van stoere safaritenten tot aan exclusieve glamping lodges op
5-sterren niveau. Voor 1 september staat de introductie van een nieuwe range producten, bovenop ons bestaande aanbod aan safaritenten, op de plank”. Van der Vlis vervolgt: “We zijn ervan overtuigd dat we met onze nieuwe identiteit en nieuwe productrange de internationale groeipotentie volledig kunnen benutten. We hebben een rotsvast vertrouwen in de reis.”


Over YALA
YALA luxury canvas lodges is Europees marktleider in safaritenten en glamping lodges. Het bedrijf startte in 2009 met het ontwerpen en produceren van safaritenten en was daarmee één van de grondleggers van glamping. De safaritenten en luxe glamping lodges van YALA staan in 50 landen, verspreid over meer dan duizend campings. In 2019 is het bedrijf uit Emmeloord overgenomen door Gladventure.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.