Bedrijfsnieuws

Kernreactor Petten kiest opnieuw voor WaterVision

Geplaatst op: 19 juni 2018

De kernreactor in Petten kiest opnieuw voor WaterVision. WaterVision vernieuwt de onderwaterverlichting in de kernreactor die 14 jaar eerder geplaatst is. De kernreactor is in tegenstelling tot de meeste kerncentrales geen energiecentrale om elektriciteit op te wekken, maar wordt gebruikt voor onderzoek, ontwikkeling en productie van geneesmiddelen.

Volledig aangepast

Ongeveer 14 jaar geleden heeft WaterVision de eerste onderwater LED-verlichting geleverd aan de Kernreactor in Petten. Het probleem destijds was dat de lampen onder water frequent stuk gingen door de bijzondere omstandigheden in de kernreactor. WaterVision heeft de lampen speciaal aangepast aan deze omstandigheden. Zo zijn de lampen hermetisch afgesloten (IP68), zodat niets de behuizing in kan komen en uit kan komen. De  lampen zijn geschikt gemaakt voor gebruik in een radioactieve omgeving. Nu, 14 jaar later, heeft WaterVision de CrystalColor 5 lampen geupgrade met de nieuwste LED-technologie voor het zichtbaar maken van o.a. labels in het reactorbassin voor automatische identificatie van de objecten.

Zuiver H2O

Het water in het aluminium bassin van de kernreactor bestaat uit zuiver H2O. WaterVision heeft hiervoor speciaal licht ontwikkeld dat uiteindelijk de basis vormt voor haar onderwater Ledverlichting voor zwembaden. Deze zo genoemde en ongeëvenaarde NanoPower® technologie zorgt voor een optimale samenwerking tussen de verschillende componenten van de lamp en een optimalisatie van de lichtfrequenties. Hierdoor voert het licht door het gehele bassin.

NRG

In Petten staan twee kleine kernreactoren – op het grondgebied van de EU – die sinds de jaren zestig in gebruik zijn. De hoge flux reactor wordt geëxploiteerd door NRG en is eigendom van de Europese Unie. NRG is een internationaal opererende nucleaire dienstverlener die o.a. medische isotopen produceert die zijn bedoelt voor de productie van geneesmiddelen voor de bestrijding van kanker. De bijna 500 medewerkers hebben hoogwaardige kennis en zijn innovatief. De onderneming werkt voor en met partners in de gezondheidszorg, de energiemarkt, de industrie, overheden en de wetenschap.

 

Over WaterVision

WaterVision is sinds 2004 gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en internationale verkoop van LED verlichting voor zwembaden, sauna’s, gebouwen en stadsfonteinen. Door de bundeling van kennis en de jarenlange ervaring is WaterVision uw partner voor deskundig advies bij het inzetten van LED verlichting onder zware omstandigheden.
De verkoop vindt plaats via eigen verkoopkantoren, een internationaal netwerk van vertegenwoordigers, installateurs en zwembadbouwers.

De eigen ontwikkel- en productiefaciliteit in Nederland richt zich op continue productinnovatie en garandeert een kwalitatief hoogwaardig productassortiment waarbij de nieuwste LED technologieën worden toegepast.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.