Productnieuws

Kastanjehout uit Italië

Geplaatst op: 24 november 2019

Nergens groeit kastanjehout zo mooi als in Italië. Het mediterrane klimaat draagt bij aan de groei van deze prachtige, hoge bomen waar balken, planken en palen van gemaakt worden.

Dit (A-kwaliteit) kastanjehout komt vervolgens per trein Nederland binnen. Het hout heeft een prachtige uitstraling waarbij het in de buitenlucht mooi vergrijsd. Het hout hoeft niet behandeld te worden voordat het in contact komt met grond of water.

Tamme kastanjehout

Het tamme kastanjehout dat Van Vliet levert, is volledig hernieuwbaar en wordt al decennialang beheerd volgens het hakhoutprincipe. Bij deze vorm van bosteelt worden de bomen elke vijftien tot twintig jaar net boven de grond gekapt. Vrijwel direct groeien er na de houtkap scheuten uit de boomstronken die uitgroeien tot volwaardige bomen. Het hout vernieuwt zichzelf zonder dat aanplant nodig is. Door deze duurzame cyclus en beheer is ons kastanjehout voorzien van een NL-Greenlabel (A), PEFC en FSC-keurmerk.

Duurzaam hout

Kastanjehout is zeer geschikt als (tijdelijke) afrastering, het bouwen van bijvoorbeeld bruggen en overkappingen of voor een kind- en diervriendelijke afscheiding. Meer informatie over het duurzaam inrichten van uw recreatiepark, dierentuin of camping? Of onze andere gecertificeerde houtsoorten (robinia, douglas, lariks en eikenhout) in combinatie met duurzame ledverlichting? Bezoek onze stand op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg of kijk op duurzaamhout.nl 

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.