Uit Recreatief Totaal

Kansen en trends binnen dagrecreatie tijdens de COVID-19 pandemie

Geplaatst op: 18 januari 2021

Dat het jaar 2020 niet snel vergeten zal worden is duidelijk. Ook voor de
dagrecreatie heeft COVID-19 hier veel invloed gehad. Wanneer we spreken over deze pandemie is het vaak negatief. Toch heeft deze periode de dagrecreatie ook veel mogelijkheden geboden, met name door de creativiteit en passie van de ondernemers. Welke trends vallen op en zullen komend jaar nog een grotere rol spelen binnen de dagrecreatie?

Wanneer we kijken naar de capaciteit van dagrecreatie bedrijven tijdens de COVID-19 overheidsmaatregelen ligt dat tussen de 30 en 50 procent. We zien dat er in kansen wordt gedacht en er lopende trends bij de grotere dag attracties sneller doorontwikkeld worden zoals ‘dynamic pricing’, waarbij de optimale toegangsprijs wordt berekend. Ook het meer naar buiten bewegen, zoals sport en spel activiteiten, welke normaliter binnen plaatsvonden, komt steeds meer op. Of de invloed van COVID-19 hier nou zozeer op de doorontwikkeling zit of de trend op zich al sterk genoeg was voor deze tijd gaan we komend jaar merken.

Neem nou de Halo van Yalp.
Dit product biedt ruimte aan veel spelende kinderen tegelijk en heeft weinig valondergrond nodig. De blokken maken het mogelijk om meerdere spelelementen te plaatsen waardoor er nog meer speelwaarde per m2 wordt gecreëerd. 

Doordat kinderen vrij ‘veilig’ door deze periode heen komen, hebben de dagrecreatie bedrijven in deze leeftijdscategorie de meeste kansen in het door ontwikkelen en niet zozeer vernieuwen van de strategie. We zagen al eerder trends opkomen binnen de Family Entertainment Centers waarbij aan ieder gezinslid werd gedacht. Een tijd lang, tijdens de COVID-19 maatregelen, waren ouders niet meer ‘welkom’ en mochten zij buiten op hun kind wachten.

Nu zal er een doorontwikkeling plaats vinden waarbij kinderen veilig spelen en zonder direct toezicht van ouderen, maar waar de ouder zich gemakkelijk voelt zijn of haar kinderen achter te laten. Hier valt de digitale wereld wellicht samen met dagrecreatie.

Voor de verblijfsrecreatie zagen we al het initiatief van TeamAnimation met LEIQ. Ze ontwikkelden een online training voor iedereen die gaat werken in een animatieteam. Een training die helpt bij het zelfvertrouwen van de entertainer, en ook de angst van een ouder weghaalt om hier je kind achter te laten. 

Dan komen we bij het volgende digitale vraagstuk. Hoe hard zal het komende jaar gaan met de Virtual Reality technologie en de daarmee samenhangende trend. Zal de 1,5 meter samenleving ons ‘samenhorigheid’ wat afzwakken en nemen we sneller genoegen met de onlinewereld? Of zal er, na deze COVID-19 periode, een afkeer komen wat betreft deze technologieën die ons juist verder uit elkaar plaatsen, letterlijk gezien.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.