Bedrijfsnieuws

HOE OVERLEEF JE EEN AANSLAG, DE DO’S & DON’TS [INFOGRAPHIC]

Geplaatst op: 24 mei 2017

HOE OVERLEEF JE EEN AANSLAG?

Helaas vragen ontwikkelingen wereldwijd ons na te denken over terreurdreiging. Dreiging code geel of oranje, eigenlijk zegt het niet iedereen iets. Toch vraagt ook de overheid ons voorbereid te zijn op een mogelijke aanslag: HOE OVERLEEF JE EEN AANSLAG?

Verdachte omstandigheden, of het nu gaat om personen of objecten, dienen te worden gemeld bij de politie. Maar de recente aanslagen in de landen om ons heen hebben bewezen dat het vooraf herkennen van terreurverdachten nagenoeg onmogelijk is. Wat maakt een persoon verdacht? Om maar te zwijgen over een verdacht pakket. Als we elke koffer, tas of doos die rondslingert melden bij de politie hebben ze er een dagtaak bij.

Bom, vuurwapen of CBRN (chemisch, biologisch, radioactief of nucleair): er wordt van ons als mens gevraagd dingen niet of juist wel te doen.

Waar bij brand ramen en deuren gesloten worden, moeten deze bij een bomdreiging juist worden open gezet.

Heb je de voorzorgsmaatregelen, aangeraden door de overheid, verzameld in je “overlevingspakket”? Helaas is het geen onzin.

BHVNederland heeft voor u een infographic ontwikkeld die u moet helpen in het ordenen van uw gedachten hoe te handelen bij een terroristische aanslag. Hoewel u het nooit hoopt mee te maken, kan dergelijke informatie van onschatbare waarde blijken! Hoe overleef je een aanslag?

Deze infographic kan het best bekeken worden op een tablet of beeldscherm

BHV Nederland - hoe overleef je een aanslag

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.