Uit Recreatief Totaal

Hoe onderscheidt de Mobile home aanbieder zich binnen de huidige markt

Geplaatst op: 21 december 2020

Mobile homes in de recreatiesector worden gebruikt voor vakanties. Ze worden vaak permanent of semipermanent op een plek geplaatst, maar wel met de gedachte dat ze kunnen worden verplaatst indien wenselijk. Wat zijn huidige ontwikkelingen en trends binnen dit thema? We gingen hierover in gesprek met twee specialisten op het gebied van mobile homes in de recreatiesector. 

Wie zich wil onderscheiden moet mee gaan met de veranderende markt, dit betekent ook investeren in nieuwe of aangepaste producten. Welke motivatie ligt er bij deze bedrijven? 

Bij Beneteau Habitat worden verschillende merken voorgelegd aan de markt met als doel te innoveren en aan de vraag van de markt te voldoen. “Het merk IRM innoveert bijvoorbeeld door zich aan te passen aan de markt. Het is belangrijk om aan de vraag van de markt te kunnen voldoen, we luisteren naar de behoeften van campingeigenaren en zorgen ervoor dat hun werk makkelijk gemaakt wordt. Al 25 jaar is IRM de marktleider en we behouden die positie door in constant contact te blijven met onze markt door te kijken naar hoe de manier van op vakantie gaan verandert”, geeft
Stéphane Serra van Beneteau Habitat aan.
Reina Chalets is in de zomer van 2020 voor IRM en O’Hara dealer geworden in Nederland, zo kunnen zij ook de particuliere markt voorzien van vernieuwende moderne chalets. “O’Hara staat voor de kampeer trend van morgen! Wij kijken ook graag vooruit naar de toekomst en geloven erin dat we met deze samenwerking juist de nieuwe doelgroep weten te bereiken. De chalets zien er door de midden-kamer net anders uit. We merken dat de nieuwe doelgroep juist interesse heeft in deze markt”, vertelt Willemijn Boeve – Corbeau van Reina Chalets.

“De gouden regel;
niet de trends volgen, maar ze creëren.”

Stéphane Serra, Salesmanager Noord Europa – Beneteau Habitat

Waarin onderscheiden deze bedrijven zich dan ten aanzien van de rest van de markt?

Stéphane Serra (Beneteau Habitat): “Design, avant-garde, kwaliteit en diensten die we bij het product bieden. We staan altijd aan de zijde van onze klanten en brengen innovatieve producten en oplossingen voor hun verhuurvloot. Buiten dat we een industriële fabrikant zijn, hebben we een pallet aan diensten vanaf de bouw tot aan de recycling van onze producten. We hebben diensten tot onze beschikking als; een tweedehandssite (secondhandmobilhome.com), een onderdelen website, mediatheken en financieringsmogelijkheden via een joint venture met Societé General. We zijn ervan overtuigd dat dit alles ons onderscheidt.”

Willemijn Boeve – Corbeau (Reina Chalets): “We kiezen bewust voor kleinschalig omdat we merken dat klanten vaak door de bomen het bos niet meer zien op de grote showterreinen. Het aanbod van prachtige chalets is voor veel mensen te groot. 

Er ontstaat een soort van keuzestress. Wij nemen de mensen bij de hand en gaan samen rustig op zoek naar een chalet dat aan de wensen voldoet. Niet alleen het budget maar ook de plek waar ze het chalet willen plaatsen speelt hierbij een belangrijke rol. We denken met de mensen mee, geven onze eerlijke mening. Persoonlijk en betrokken advies is waar we goed in zijn. Het doel is om een glimlach op het gezicht van de kopers te toveren. Met de Franse chalets van IRM, O’Hara en Louisiane onderscheiden we ons t.o.v. de concurrentie. Deze chalets kenmerken zich door de stijlvolle inrichting en de woonkamers in het midden van het chalet. Wij zijn de midden-kamerspecialist van Nederland. Door de woonkamer in het midden te bouwen kijk je mooi weg over je eigen tuin (kavel) en creëer je veel privacy. Daarnaast zijn deze chalets verkrijgbaar vanaf 7 (!) meter waardoor ze uitermate geschikt zijn voor de kleine kavels. De vraag naar kleine chalets is mede door COVID-19 toegenomen.”

We kunnen er inderdaad niet omheen. De nasleep van de eerste intelligente Lock down van COVID-19 begin dit jaar toont nu een nasleep voor vele sectoren. Uiteraard spelen er de huidige maatregelen ook een rol. Toch hebben bedrijven zich weten aan te passen of zijn er gewoonweg ook betere tijden uit voort gekomen. 

“We merken dat klanten het waarderen dat we de tijd voor ze nemen, ze serieus nemen en we krijgen complimenten over hoe we communiceren.”

Willemijn Boeve – Corbeau

Mede-eigenaar – Reina Chalets

Wat heeft COVID-19 Beneteau Habitat en Reina Chalets in positieve zin gebracht?

Stéphane Serra (Beneteau Habitat): “Tegen alle verwachtingen in, brengt COVID-19 ons nog dichter bij onze klanten. Ondanks de 1,5m afstand en het vele thuiswerken zijn wij ervan overtuigd dat we nu meer dan ooit samen moeten werken. We bieden onze klanten oplossingen om te kunnen investeren en vooruit te kijken naar het post-COVID-19 tijdperk. Denk hierbij aan financieringsmogelijkheden, hulp bij verkoop van tweedehands producten of het bezoeken van expositieruimtes die we op de fabrieken hebben gebouwd. We doen er alles aan om de klanten bij te staan, nu en natuurlijk na COVID-19.”

Willemijn Boeve – Corbeau (Reina Chalets): “Het voorjaar zag er somber uit mede doordat een groot deel van het land op slot ging en campings en vakantieparken werden gesloten. Echter toen deze weer open gingen en duidelijk werd dat vakantie vieren in het buitenland lastig werd is de vraag naar chalets enorm toegenomen. Men is massaal opzoek gegaan naar chalets die snel te leveren zijn. Doordat wij chalets uit voorraad of binnen enkele weken tot maanden kunnen leveren zorgt dit voor een enorme toeloop.”

Trends in het jaar 2021 op het gebied van Mobile homes

Wanneer wij beide bedrijven vragen welke trends zij voorzien voor het komende jaar geven ze alle twee aan dat volgens hun het leven van een kampeerder/vakantieganger steeds meer zal verplaatsen naar buiten. Opladen in de natuur en genieten van de rust en vrijheid. “Chalets zullen naar onze verwachting ook vaker ingezet worden als thuiskantoor/ thuiswerk plek. Thuiswerken in alle rust, in de natuur, op je vakantieadres, wie wil dat nou niet?”, laat Willemijn weten. 

Esthetisch gezien is er volgens Stéphane ook een trend gaande die meer naar de natuur neigt. “We zien dat onze klanten de mobile homes meer willen laten mixen met het natuurlijke aspect van hun park, door veel (imitatie)hout te gebruiken en mooie grote vlonders ervoor te bouwen.”

Over Beneteau Habitat
Beneteau Habitat is dé fabrikant van mobil homes, specifiek bestemd voor de verhuurmarkt.
Uitgangspunt voor al onze producten is innovatie. De mobil home anders bedenken. Niet binnen de gebaande paden blijven. We observeren wat er op de campings gebeurt, hoe de vakantieganger verandert en we luisteren naar de campingeigenaren. We kijken naar design en ontwikkelen onze producten jaarlijks door.
www.beneteauhabitat.com

Over Reina Chalets
Reina Chalets is een jonge, kleinschalige onderneming die zijn weg in de Nederlandse chalet markt nog moet vinden en naamsbekendheid aan het opbouwen is. We merken dat klanten het waarderen dat we de tijd voor ze nemen, ze serieus nemen en we krijgen complimenten over hoe we communiceren.
Uitgangspunt voor de chalets (of mobilhomes of stacaravans) die wij verkopen, is dat wij achter de chalets staan. Ze moeten kwalitatief goed zijn en opvallen! 
www.reinachalets.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.