Bedrijfsnieuws

Groots bouwen voor de kleintjes…

Geplaatst op: 2 december 2015

Na de overname van de gemeentehaven van Drimmelen door de Yacht Havens Group in 2013, wordt er door de nieuwe eigenaars van Jachthaven Biesbosch hard gewerkt aan plannen om van de haven en het omliggende terrein een recreatiebestemming te maken. En het blijft gelukkig niet bij plannen alleen, ook de uitvoering komt zoals gepland fase-gewijs tot stand.

Na het creëren van een geasfalteerde parkeerplaats voor ligplaatshouders was het de beurt aan de jongere watersportertjes. Kinderland Speeltoestellen werd gevraagd een ontwerp te maken voor een avontuurlijke speelplek met een natuurlijk karakter. Passend binnen het gewenste parkachtige karakter, met de voorkeur voor natuurlijke materialen en de aanwezige omgevingsfactoren, werd door Kinderland i.s.m. Eric Douma landschapsarchitectuur een ontwerp gemaakt. Robinia speeltoestellen, zwerfkeien, klimbomen en een boomstambrug vormden tezamen met een prachtige beekloop de ingrediënten.

Naar aanleiding van dit ontwerp kreeg Kinderland Speeltoestellen de opdracht deze speelplek te realiseren. Dit voorjaar werd er dan ook druk gebouwd aan de nieuwe avontuurlijke waterspeeltuin. Uniek en zeker vermeldenswaard is de aangelegde padenstructuur, die geaccentueerd wordt door een achttal wilgenbogen. Lichtpunten in deze bogen zorgen ervoor dat de diverse picknick- en BBQ-plaatsen ook ’s avonds makkelijk gevonden kunnen worden. Bovendien zijn deze plaatsen zodanig geplaatst en gebouwd, dat deze ook voor minder-valide mensen makkelijk bereikbaar zijn.

Afgelopen juli werd de Plons & Ploeterspeeltuin feestelijk geopend, en Bobbie de Bever, de mascotte van de Jachthaven, was er in levende lijve bij!

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.