BedrijfsnieuwsVerblijfsrecreatie

Gloednieuwe wildwaterbaan Center Parcs Park Zandvoort doorstaat eerste vuurdoop

Geplaatst op: 8 juli 2019

Na zeven maanden bouwtijd stroomde afgelopen week voor het eerst water door de nieuwe wildwaterbaan van Center Parcs Park Zandvoort. Een belangrijke test om te bekijken of de waterstroom overeenkomt met de gemaakte berekeningen. Het nieuwe spektakelstuk van Center Parcs Park Zandvoort opent zijn deuren in september voor het grote publiek. Daarmee wordt voor het eerst in vijftien jaar tijd weer een nieuwe wildwaterbaan geopend in Nederland.

Volgens Mark Giethoorn, directeur Center Parcs Nederland, is de bouw van de wildwaterbaan één van de hoogtepunten in de totale verbouwing: “We zijn halverwege de grootschalige vernieuwing van Park Zandvoort, waarvan de wildwaterbaan een belangrijke toevoeging is. En als je dan voor het eerst water door de baan ziet stromen, dan komt het kind in mij naar boven. Het is zo spannend of alles wat we van tevoren hebben bedacht ook echt zo uitpakt als je hoopt. Iedere wildwaterbaan is uniek, het is niet een product wat je standaard uit een fabriek haalt. Alles is maatwerk. Dat geeft iedere baan zijn eigen karakter en beleving.”

Aanpassingen aan wildwaterbaan

Naar aanleiding van de eerste test worden deze week een aantal aanpassingen gedaan aan de baan, vertelt Giethoorn. “De eerste test was absoluut succesvol. We hebben besloten de baan op drie punten aan te passen. De kalme kant van de baan was net iets te rustig, in de snelle kant zat een wel erg ruige bocht en waar de banen weer bij elkaar komen, hebben we besloten de snelle baan iets te verlengen.”

In de komende maanden wordt de baan verder afgebouwd en wordt nog een aantal aanpassingen gedaan. Zo komt er een speciale coating op de wildwaterbaan, die ervoor zorgt dat bezoekers een goede vaart houden tijdens het afdalen. Daarnaast worden tropische beplanting, decoratie en verlichting aangelegd voor de juiste beleving.

Bouw wildwaterbaan onderdeel verbouwing

De bouw van de wildwaterbaan is onderdeel van de verbouwing van Center Parcs Park Zandvoort. Zo worden alle 428 cottages en de centrale faciliteiten vernieuwd. De verbouwing van het hotel en de 116 hotelkamers is inmiddels voltooid. De komende jaren wordt meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing van alle Center Parcs parken in Nederland, België en Duitsland.

Feiten wildwaterbaan Center Parcs Park Zandvoort

Door de wildwaterbaan wordt straks een duizelingwekkende hoeveel water – maar liefst ruim 2.400.000 liter per uur – rondgepompt. Doordat de baan afwisselend uit brede en smalle delen bestaat, ontstaan spectaculaire stroomversnellingen. Een bijzonder onderdeel van de wildwaterbaan is de splitsing. Hier kunnen waaghalzen afslaan voor de snelle variant of kan een route gekozen worden die iets rustiger is.

De wildwaterbaan wordt voorzien van allerlei speciale effecten om de beleving compleet te maken: variërend van waterkanonnen, waterbubbels die rood en blauw kleuren, bruisende watervallen en warme en koude luchtstromen boven het kolkende water.

Video en foto’s (rechtenvrij)

–      Download dronebeelden (video) en foto’s

Center Parcs uitvinder subtropisch zwemparadijs en wildwaterbaan

Aan het einde van de jaren zeventig introduceerde Center Parcs het fenomeen subtropisch zwemparadijs. Niet verwonderlijk dat deze uitvinding werd gedaan in een land als Nederland, waar de gemiddelde jaartemperatuur rond de tien graden schommelt. Grondlegger Piet Derksen ontwikkelde een tropische beleving onder een koepel en daar hoorde ook een echte wildwaterervaring bij.

Over Center Parcs Europe

nieuwe-wildwaterbaan-center-park-zandvoort

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn. Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door de talloze activiteiten voor ieder familielid, want het is pas echt vakantie als iedereen het naar zijn zin heeft, dan ben je echt even samen. Center Parcs bezit 27 Europese parken waar in 2017/2018 ruim 4,2 miljoen mensen overnachtten. Het totale aantal accommodaties bestaat uit 16.700 appartementen en cottages in Europa en Center Parcs realiseerde een omzet van 697 miljoen euro. www.centerparcs.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.