Uit Recreatief Totaal

FEC Sevenum onderscheidend met nieuwe concepten

Geplaatst op: 8 oktober 2018 Geschreven door WALTER JONKER, WWW.PRETWERK.NL

Een Family Entertainment Centrum (FEC) is in Nederland inmiddels al geen noviteit meer. De aanpak in Sevenum is wel uniek te noemen. Hier zijn twee zones gecreëerd; De Mattel Play zone gericht op kinderen tot 9 jaar en het Portal Action house waarvoor je minimaal 10 jaar moet zijn. Beide zones bieden een brede collectie aan activiteiten. Een derde onderdeel van dit complex is de ABC restaurantformule met 11 restaurants, waar je voor 2 of 3 uur entree betaalt.

Op de website van Colin Crowdfund leren we dat de totale investering van het totale project € 11.000.000,- bedroeg. In het weekend van 18 mei werd het recreatieve gedeelte van dit concept, feestelijk geopend. De ABC formule was al eerder open gegaan.

Mattel Play!
Het Mattel Play! speelconcept met een oppervlakte van ruim 2.000 m2, is gebaseerd op de bekende characters van speelgoedproducent Mattel. Na Liverpool en Dubai opent Mattel Play! hiermee haar derde vestiging. De indoorformule kende geen flitsende start. Het mooie zomerweer speelde ook dit bedrijf parten. De 2000 bezoekers voor Mattel in de eerste anderhalve maand worden dan ook bestempeld als ‘tegenvallend.’.
Deze interactieve speelruimte, gebouwd rondom bekende merken (van Mattel) richt zich op jonge kinderen en is daardoor vooral in het weekend en op woensdagmiddag het best bezet. Een belangrijk onderscheid t.o.v. standaard indoor speelruimtes is dat de activiteiten er op gericht zijn om ook ouders te betrekken bij het kinderspel. Ook met de uitwerking en thematisering onderscheidt Mattel Play zich positief t.o.v. de bestaande marktpartijen in dit segment. Concurrentie van het verderop gelegen attractiepark Toverland, dat ook een grote indoorhal heeft, verwacht men niet. Karin Hoppzak: “De verblijfstijd bij ons ligt rond de drie uur – en daar is de prijs ok op gericht. Wie naar Toverland gaat, doet dat voornamelijk voor een compleet dagje uit.” Entreeprijs: € 12,50 (kinderen boven de 13: € 7,50).
Meer informatie: www.mattelplaysevenum.nl

Portal Action House
Het ‘Portal Action House’ is een bijzondere attractie waarin gaming en en actieve attracties samen komen. The Portal Action House is een concept speciaal ontwikkeld voor tieners en jongvolwassenen. In The Portal Action House ga je sportieve uitdagingen aan in de setting van een virtuele gamewereld. De attractie neemt haar bezoekers mee in een verhaal. Dat verhaal wordt door de medewerkers overgebracht en vraagt vooral aandacht bij het eerste bezoek Door allerlei sportieve opdrachten uit te voeren moeten de deelnemers een einddoel bereiken; Gekidnapte kinderen bevrijden van de Evil-e’s). Dit doe je door de werelden van de Evil-e’s te betreden en te strijden door het laten zien van al trucs op de freerunningbaan, op de trampolines en op de pumptrack. De Action Portal House is een concept dat door de eigenaren zelf is bedacht en ontworpen in samenspraak met Mattel Play, die de verantwoordelijkheid voor het bouwproces op zich nam. Naast de opvallende en zichtbare attracties, spelen ook de horeca en chillzone en belangrijke rol in het concept. De activiteiten zijn behoorlijk intensief, dus een rustpauze is dan welkom. Bovendien is de chillzone dé plek waar je andere jongeren kunt ontmoeten en leren kennen. Ook deze formule voor jongeren moet nog op gang komen. In de eerste anderhalve maand werden hier 1800 entreetickets verkocht. Er is hier bewust gekozen voor een minimumleeftijd van 10 jaar. Mede eigenaar Karin Hoppzak legt uit: “Deze ondergrens heeft twee redenen. Door de leeftijdsgrens te stellen maken we aan de echte doelgroep duidelijk dat dit geen kinderachtige uitdaging is. We nemen daarmee ook de kleintjes in bescherming die hier wellicht onder de voet worden gelopen door oudere kinderen. Voor hen hebben we immers de zone van Mattel. Ouders hebben (gratis) toegang tot het balkon van waaruit je de activiteiten goed kunt volgen.” Entreeprijs: € 12,50
Meer informatie: www.theportalsevenum.nl

Samenwerking met de ABC foodformule
De ABC foodformule heeft een oppervlakte van ongeveer 3000 m2 en 1150 zitplaatsen. De ondernemers spreken van “…een gastronomische avonturentocht zoals we dat in Nederland nog niet kennen.” De ABC foodformule is al open sinds 9 maart. Gasten betalen hier voor twee of drie uur één all-in-prijs! Ook alle niet-alcoholische drankjes zijn inbegrepen. Gasten krijgen een vaste tafel aangewezen van waaruit ze, kunnen genieten van alle gerechten uit de elf sfeervolle restaurants. Arrangementen van het recreatieve gedeelte met de ABC formule komen langzaam op gang. Vooral voor bedrijfsuitjes is een combinatie aantrekkelijk.
Meer informatie: www.abcrestaurants.com/sevenum/nl/

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.