Eventnieuws

Embrace Growth, hét kennisevent van de recreatiebranche

Geplaatst op: 21 maart 2024

Op dinsdag 19 maart vond het kennisevent ‘Embrace Growth’ plaats in Burgers Zoo.  Een initiatief van Booking Experts. Na een succesvolle editie in de Grolsch Veste in 2023 waren de verwachtingen hoog gespannen. Spoiler: de verwachtingen werden volledig waargemaakt.

In een kort welkomstwoord van dagvoorzitter Merlijn Pietersma met COO Maureen Ilboga van Booking Experts werd de focus van de dag toegelicht. Samenwerken. Kennis delen. Elkaar inspireren. En dit alles om te kunnen blijven innoveren in een steeds sneller veranderende wereld.

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard van Hooijdonk nam vervolgens het stokje over. In een duizelingwekkend betoog ging hij in op artificiële intelligentie, robotisering, immersive customer journeys en andere tech-trends die ons te wachten staan. Of ons al bereikt hebben. Hij bepleitte bij de ondernemers hun winst voluit in te zetten op innovatie om te overleven in een hectisch speelveld.

“Small is the new big”

Small is the new big, was één van zijn voorspellingen. De kleine spelers van nu zijn de giganten van morgen. Ketens en grote bedrijven zijn minder wendbaar dan startups. Heb je een groot bedrijf, richt dan een laboratorium-omgeving in naast je bedrijf en niet in je bedrijf. Laat hier jonge nieuwsgierige mensen, de omega-generatie, onder begeleiding van een mentor experimenteren en de banen en beroepen van morgen uitvinden. De ecosysteem-designer bijvoorbeeld. Een functionaris die de juiste mensen en bedrijfsbehoeften verbindt en laat groeien. Veel van de huidige functies zullen – zo voorspelde Richard van Hooijdonk – door AI worden overgenomen.

Ronde tafel sessie

In een interactief panelgesprek werden twee stellingen bediscussieerd door Rutger van de Maat van Vakantiepark Mölke, Jochem van de Weg van Beerze Bulten, Iris Stolwijk van de ANWB, Richard Otten, Glamping expert en Wietze Bootsma van Booking Experts. De stelling dat in een veranderende markt je data gedreven keuzes moet maken werd omarmd, maar wel van kanttekeningen voorzien. Het fingerspitzengefühl van de ondernemer zal zeker nog af-en-toe nodig zijn voor de meest optimale keuze voor het eigen bedrijf. Over de stelling dat door de opkomst van grote ketens een recreatieonderneming genoodzaakt is risico’s te nemen op financieel gebied liepen de meningen meer uiteen. Ondernemen is per definitie al risico nemen, werd gezegd en niet iedere ondernemer beschikt op ieder moment over extra investeringscapaciteit.

Na het plenaire programma waren er zes inspirerende kennissessies. Zo vertelde Bas Lukkenaar van Burgers’Zoo hoe je je customer journey kunt transformeren en hoe je een expert wordt in beleving met de Peak End Methode. De Peak-End Rule is een psychologisch fenomeen dat beschrijft hoe mensen hun herinneringen aan ervaringen vormen op basis van twee belangrijke momenten: het hoogtepunt (peak) en het einde (end) van de ervaring. Zorg als ondernemer dat je dit op orde hebt als een ervaring wilt achterlaten bij je klant die zijn verwachtingen overtreft.

Wouter van der Meer ging in zijn sessie in op procesoptimalisatie, Carlo Batenburg op Total Revenue Management, wat meer is dan dynamic pricing. Martijn Assen belichtte de kunst van branding: van merk tot beleving. Lisa Molendijk & Lars de Boer gaven tips om omzet en bezetting te verhogen met behulp van je eigen data en Ferdinand Westerman en Wietze Bootsma vertelden hoe de door de strategische inzet van Online Travel Agencies (OTA’s) je je rendement kunt maximaliseren.

Na de afsluiting volgde een culinaire wereldreis en netwerkborrel in het Safari-restaurant, waarna iedereen gelaafd met nieuwe kennis huiswaarts keerde.

Booking Experts heeft met Embrace een vaste plek verworven op de kalender van kennisevents in de recreatiesector en is absoluut één van de momenten in het jaar waar je als recreatieondernemer bij wilt zijn.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.