Uit Recreatief Totaal

Contante betalingen op een veilige en efficiënte manier verwerken

Geplaatst op: 23 december 2020

In de recreatiebranche gaat veel contant geld om, gemiddeld zo’n 35% van alle betalingen is contant. Ook veel buitenlandse toeristen geven er de voorkeur aan om contant te betalen. Cikam biedt oplossingen om contant geld op een veilige en efficiënte manier te verwerken middels gesloten betaalsystemen en cash recyclesystemen.  

Dit jaar bestaat Cikam 75 jaar en kan dus met recht zeggen dat zij veel kennis en ervaring hebben op het gebied van geldverwerking. “Veel ondernemers tellen en verwerken hun contante geld nog handmatig, maar dat is al lang niet meer nodig. 

Door dit proces te automatiseren hoeven er geen kassa-lades meer geteld of opgemaakt te worden. Dat scheelt heel veel tijd en is 100% nauwkeurig. Omdat onder andere campings en vakantieparken meestal meerdere afrekenpunten hebben is zo’n systeem ideaal om dit logistieke proces efficiënter in te richten. Daarnaast hebben wij software ontwikkeld waardoor een ondernemer altijd en overal inzicht heeft in de contante geldstroom, ook middels de ‘Cikam app’. De app op je telefoon geeft inzichten in de Cikam oplossing, maar vooral notificaties in de vorm van meldingen, waarschuwingen etc. Echt heel mooi om de ondernemers via hun telefoon op de hoogte te houden van hun cash systeem”, vertelt Andrew Citroen, directeur van Cikam.

Camping De Kleine Wolf
aan het woord

Hoe ervaren klanten uit de recreatiesector cash recyclesystemen? Wij vroegen het Anne-Sophie Kat, mede-eigenaar van Camping De Kleine Wolf. Deze camping gebruikt een Cikam Easy Cash MDXcash recycle systeem. Een systeem dat in de backoffice wordt gebruikt waarbij medewerkers zelfstandig kun kassalade kunnen opnemen en afstorten. “Het systeem biedt zoveel gemak en werkt efficiënt. We gebruiken het systeem nu voor onze horeca, maar we hebben zeker plannen om dit uit te breiden binnen de gehele camping. Voordat we het systeem gebruikten moesten we zelf de kassa tellen en in de ochtend weer gebruiksklaar maken. Nu kan elke medewerker de kassa na sluiting afstorten, waarna automatisch de kassalade is geteld en opgemaakt, en de volgende ochtend is de kassa weer klaar voor gebruik. Daarnaast is er op deze manier ook veel minder kans op het maken van fouten. Het systeem scheelt veel tijd en het is erg gebruiksvriendelijk, wij zouden niet meer zonder willen!” Vertelt Anne-Sophie Kat enthousiast. 

Recente ontwikkelingen

Cikam blijft innoveren op het gebied van efficiënte geldverwerking. Want naast de backoffice cash recyclesystemen heeft Cikam ook gesloten betaalsystemen die in het kassameubel van een snackbar of winkel worden ingebouwd. “Klanten voeren zelf het contante geld in het systeem in, waardoor medewerkers niet meer in aanraking komen met contant geld en kasverschillen en fraude verleden tijd zijn. Wij zijn het enige bedrijf dat deze systemen POS gekoppeld installeert. Inmiddels hebben we al een twintigtal POS-koppelingen. Ook kan het systeem gekoppeld worden aan een bestelzuil, waarmee wij de primeur hebben. Voorheen was bestellen en betalen via een bestelzuil alleen mogelijk met pin. Omdat is gebleken dat de gemiddelde besteding bij een bestelzuil bijna 20% hoger ligt dan bij een balie bestelling, is ook dit een hele interessante ontwikkeling voor ondernemers”, geeft Andrew aan. 

Cikam
Innovatie en de drive om te innoveren zit bij Cikam in het DNA. Als familiebedrijf heeft inmiddels de derde generatie het roer in handen. Bij Cikam richten we ons op het efficiënter inrichten van geldverwerkingsprocessen. Dit doen wij door hardware en software op een unieke wijze te combineren. Maar ook door de verschillende betaalmethodes met elkaar te combineren in één oplossing; cash, cards en codes. Kijk naar onze prachtige referenties binnen de recreatiebranche en laat je verrassen met onze mogelijkheden. 
www.cikam.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.