Bedrijfsnieuws

Congres over toekomst (groene) verblijfsrecreatie

Geplaatst op: 18 september 2015

Op vrijdag 9 oktober 2015, op de Dag van de Duurzaamheid, vindt het Congres Natuurlijk Ondernemen plaats voor iedereen die betrokken is bij de verblijfsrecreatie in de natuur. Het congres wordt georganiseerd door Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur, in samenwerking met Stichting Innovatie, Recreatie en Ruimte (STIRR).

Heeft u wel eens gedacht aan het toepassen van permacultuur op uw bedrijf? Of een pluktuin met eetbare planten voor uw gasten? Een sedumdak op uw sanitairgebouw? Of droomt u van een groen businessmodel, duurzame innovatie of een renderende mix van natuur en cultuur op uw bedrijf? Het congres Natuurlijk Ondernemen gaat in op al deze vragen en is bedoeld voor iedereen die wil meedenken over de toekomst van de (verblijfs)recreatie in de natuur.
Programma
In een divers en inspirerend programma komen allerlei onderwerpen aan bod over succesvol ondernemen in balans met mens, natuur en opbrengst. Het congres is een startpunt voor de discussie over welke vernieuwingen er nodig zijn om de recreatiesector toekomstbestendig te maken.
In de diverse zalen van Fort Voordorp, zelf al een bijzondere mix van cultuurhistorie, natuur en duurzaamheid, zijn diverse prikkelende parallelsessies te volgen over natuurlijk ondernemen. Aan het einde van de dag volgt een inspirerende slotpresentatie van prof. Jan Rotmans, autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid. Verder is er ook lekker (biologisch) eten, muziek en de mogelijkheid om uitgebreid te netwerken binnen de sector.
Oprichting stichting De Groene Koepel 
Het congres heeft een feestelijke aanleiding: het 40-jarig bestaan van het netwerk van Natuurkampeerterreinen en het samengaan van de stichtingen Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten in stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur. De Groene Koepel is de aanjager van de discussie over de commercieel en maatschappelijk noodzakelijke veranderingen van de (verblijfs)recreatiesector.
Alle ondernemers en betrokkenen bij de recreatie in de natuur zijn van harte welkom op het Congres Natuurlijk Ondernemen. Het volledige programma staat op: www.congresnatuurlijkondernemen.nl.

CNO_DGK_01_pri_logo_RGB_L

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.