CO Safety en Elbes CO-STOP slaan handen ineen

Hoe toevallig kan het zijn! Twee partijen die onafhankelijk van elkaar op ongeveer hetzelfde moment hetzelfde product gaan ontwikkelen. Dit is precies wat er gebeurd is bij de bedrijven Schenso en Elbes. Beide bedrijven hadden het idee om koolmonoxidemelder te ontwikkelen met een extra ingebouwde functie. Schenso ontwikkelde de CO Safety en Elbes de CO-STOP.

Maar in plaats van elkaar te beconcurreren, hebben Schenso en Elbes de samenwerking opgezocht. Afgelopen juni is de samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij de samenwerking definitief is gemaakt. Beide organisaties gaan zich met hun productkennis, patent, ervaringen en marketing richten op de Elbes CO-STOP.

De Elbes CO-STOP is een koolmonoxidemelder die bij alarm direct de veroorzaker zoals een cv-ketel, geiser of gaskachel, uitschakelt. Op dit moment het meest veilige product in zijn soort! Deze innovatie wordt sinds 2014 op de markt gebracht en heeft in 2015 de MKB Innovatie Top 100 behaald. Het product is te koop via installatiebedrijven en enkele webwinkels.

Schenso is patenthouder van de CO Safety en heeft het patent ingebracht. Daarnaast zullen de eigenaren van Schenso, Arie Schuurkamp en Erik Schouls, namens Elbes de verkoop op zich gaan nemen. Bij Elbes zal met name Filip Visser zich bezighouden met de (online)marketing, doorontwikkeling en de operationele uitvoering

 

Geplaatst op 13 juli 2016
Deel dit artikel op

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.