Recreatief totaal zomer 2018

Een indoorspecial in de zomer?

Een groot deel van de lezers van Recreatief Totaal heeft het op dit moment DRUK. Het is immers midden in de zomer. Je zou bijna vergeten dat er ook weer rustige momenten aankomen; Je weet wel, die koude regenachtige dagen. Indoor recreatiebedrijven daarentegen hebben nu alle tijd om zich op hun topseizoen voor te bereiden.

Het lijkt wellicht onlogisch om midden in de zomer met een indoor-special te komen. We hebben daarvoor gekozen omdat er nu nog tijd is om je indoor-aanbod gereed te hebben en daarmee straks je seizoen te verlengen. De indoor activiteiten zijn daarnaast ook een welkome aanvulling als regenprogramma in de zomer. Immers, het wisselvalige weer in Nederland is nog altijd een (te) goede reden voor veel Nederlanders om voor een vakantie in het buitenland te kiezen. Deer neemt men dan vaak een mindere kwaliteit van accommodaties en attracties op de koop toe.

Voor deze editie maakten we een overzicht van een opkomende vorm van indoor activiteiten; met een sportief karakter. Ook bezochten we Family Entertainment Centre The Maxx in Veenendaal. Zij wonnen onlangs de prijs ‘Beste FEC van Nederland’. Hier bespraken we vooral de afstemming van diverse activiteiten binnen een multi entertainment bedrijf.

Naast het realiseren van de wintervoorzieningen, liggen er voor zomerondernemers nu ook goede kansen om hun gasten persoonlijk te benaderen met het (nieuwe) winteraanbod. Je klanten lopen nu immers rond op je bedrijf en er is geen betere methode van verkoop, dan met persoonlijk aandacht. Zal het ooit zover komen dat we blij zijn met een regendag? Omdat je dan (veel) meer omzet kunt realiseren.

Walter Jonker
Hoofdredacteur Recreatief Totaal
e-mail: [email protected]