Recreatief Totaal, editie 5 2023

Ontmoeten, netwerken en spelen!

De laatste maanden hebben voor veel ondernemers in de recreatiesector in het teken gestaan van beurzen. Niet alleen het ontmoeten en netwerken is hierin belangrijk, ook het opdoen van inspiratie en kennis maken met nieuwe trends in deze sector spelen hier een grote rol. 

In deze editie staat het thema Spelen centraal. Expert op dit gebied, Reinoud van Assendelft de Coningh, vertelt in zijn column waarom spelen zo’n belangrijke rol heeft in zijn leven en neemt ons mee naar de afgelopen editie van de IAAPA EXPO. “De IAAPA in Wenen was weer een feest. Meer dan vijftienduizend professionals slurpten alle innovaties, indrukken en contacten met mede vakgenoten op! Deze beurs brengt je elke keer weer in een roes van geluk en ik beschouw het nog steeds na meer dan dertig jaar als een feest om hier een paar dagen per jaar te mogen spelen!”

Naast de gesprekken met experts op het gebied van spelen en andere thema’s binnen de recreatiesector vertellen we ook over de verkiezing van meest innovatieve vakantiepark, welke door Pleisureworld wordt uitgevoerd en waar ik als jurylid aan deel neem. Als jury beoordelen we 36 vakantieparken op consumentenwaarderingen, maar ook op bijzondere concepten en innovatie in de bedrijfsvoering. De bedrijven die in aanmerking komen voor deze prijs zijn een voorbeeld voor andere ondernemers in de verblijfsrecreatie. Ook lees je in deze editie al over een aantal bezoeken die we hebben gedaan bij parken op deze longlist.

Tevens is deze editie de beursspecial voor de Recreatie Vakbeurs Hardenberg. Op pagina 60 t/m 77 vind je algemene informatie, maar ook informatie over het programma, standhouders en andere weetjes. 

Ook wij zullen aanwezig zijn op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg en maken graag even een praatje, zien we je daar?