Recreatief Totaal editie 1, 2021

Selecteer de beste opties voor jouw organisatie, afkijken mag!

Het nieuwe jaar, waar we met z’n allen zo naar uit hebben gekeken, is alweer even geleden van start gegaan. Het jaar waar de recreatiesector wordt uitgedaagd met coronaproof oplossingen te komen die binnen het ‘nieuwe normaal’ passen. Veel van de oplossingen worden gezocht in de digitale wereld. Zo ontstonden er het afgelopen jaar al snel vormen van online events en zijn de apps steeds meer in opkomst om zo de gasten te kunnen voorzien van de informatie die normaal fysiek werd gegeven. Zelf ben ik voorstander van het delen van informatie via de digitale weg. Ik vind het bij vakantieparken en campings bijvoorbeeld prettig als ik zelf kan bepalen wanneer ik welke informatie tot mij neem. Het moet alleen wel naar behoren werken, dus testen, testen en blijven testen! Bij deze digitale oplossingen is het daarnaast ook nog belangrijk ‘persoonlijk’ te worden benaderd, als gast verrast te worden. Ook daar zijn digitaal tal van mogelijkheden voor.

In deze editie staan de dan ook de thema’s ‘Digitale dienstverlening’ en ‘coronaproof’ binnen de recreatiesector centraal. We gingen in gesprek met ondernemers binnen de IT-sector, aanbieders van privé sanitair en buitenproducten, experts binnen het aanbod van digitale oplossingen en ook de gebruikers van deze producten en diensten. Wat zijn de do’s en dont’s binnen deze sector en wat zijn de voornaamste redenen hierin mee te gaan? 

De wereld veranderd, wellicht niet in het tempo dat we voor ogen hadden, maar dat we een meer digitale insteek zouden krijgen was al duidelijk. Een aantal ondernemers binnen onze sector zijn al behoorlijk ver met het digitaliseren van hun dienstverlening of het ‘coronaproof’ maken van de recreatie die zij bieden. Waarom zouden we alles zelf opnieuw moeten uitvinden? Ga in gesprek met collega’s uit de markt en werk samen met partners die hierin hun expertise hebben. Ik ga ervan uit dat we zo samen, op volle sterkte, de recreatiegast of klant positief weten te verrassen.