Uit Recreatief Totaal

Beleveniskaart – Local Hero voor de verblijfsrecreatie

Geplaatst op: 24 augustus 2020 Geschreven door Hans van Leeuwen

Een nieuw concept gelanceerd door
Pleisureworld in samenwerking met DoornRoos

Het wordt tijd dat u uw oude routekaart in de prullenbak gooit en die ‘suffe’ apps die toch niet werken en meestal half dienstdoen of, gewoonweg niet
relevant en actueel zijn, te verwijderen. Het wordt tijd uit een ander vaatje te tappen.

Niet voor de eerste keer ontwikkelt Hans van Leeuwen/Pleisureworld een nieuw concept in de vrijetijdsmarkt. Dit keer staat de Beleveniskaart centraal waarvoor de alom bekende Pretpark Guide als inspiratiebron diende! Wie kent ze niet? De routekaartjes naar de verschillende achtbanen, restaurants, theatershows en natuurlijk de toiletten plus niet te vergeten de lockers. Het principe van zo’n ‘Pretpark Guide’ brengt u direct in de juiste stemming, doordat men ook de Storytelling heeft doorgetrokken in het ontwerp. Kijk naar de Efteling of bij Toverland, waar u direct geraakt wordt door de sfeer van een gezellig dagje uit.

Neem nu die die standaard routekaartjes (oersaai) die steevast op nog elke receptie in Nederland uitgegeven worden bij ontvangst van de gasten. U kent dat typerende gedrag van de receptioniste wel die half over de balie hangt, de mond halfopen en met een pen de route naar uw bungalow of tent probeert uit te tekenen.
Pff, tjonge, wat Old School is dat! 

Hoe kan het ook anders dat we, na eerst de traditionele receptie aan de kant te hebben gezet, nu een beleveniskaart bieden. Op deze manier wordt de gast geholpen de regio te ontdekken in een geheel gethematiseerde beleveniswereld. Hierin zijn de hoofdrollen weggelegd voor de ‘Local heroes’ met verhalen uit de streek en de diensten die worden geboden binnen het park of de camping. Dat betekent ook weer dat je direct de tussenlaag van managers elders kunt parkeren binnen de organisatie. Het belangrijkste is dat wanneer men nu in de villa’s aankomt verast wordt met een heuse streekbeleving, oneindig avontuur voor ieder wat wils. De saaie routekaart, zonder enige inspiratie, behoort hiermee tot het verleden. Wij werken al jarenlang samen met Marieke van Doorn als creatief designer en conceptontwikkelaar die uitstekend in staat is ideeën te vertalen naar bijzondere “producten”. Ook zij bracht mij op het idee haar ‘Spijkerkaart’ te vertalen naar de verblijfsrecreatie. Uit een bijzonder co-creatieproject is dan nu onze eerste nieuwe opzet van de Beleveniskaart ontstaan voor de verblijfsrecreatie!

Iedere Camping of Bungalowpark verdient beter!

Zoals ik dus al aangaf, hij is af! De PUUR Exloo Beleveniskaart. Niks Googelen en uw tijd verliezen op de telefoon. Geen apps of interactie, gewoon even heerlijk ontstressen in Drenthe met een papieren kaart. Daarmee heeft u de hele regio in uw achterzak! Een beleveniskaart met ontelbaar veel bezienswaardigheden & verhalen. Van dichtbij tot verder weg. 

De superluxe villa’s van Familie resort PUUR Exloo zijn het vertrekpunt. “Want we hebben immers al zoveel faciliteiten en leuke zaken in de omgeving. Waarom niet gebruik maken van wat er al is”, is mijn mening. Een opsteker voor veel ondernemers & dorpen uit de regio, die zichzelf letterlijk op de kaart gezet zien. Mogelijk gemaakt door Familie resort Puur Exloo. En de kaart? Die krijgt elke gast bij binnenkomst en die koopt u op heel veel plekken. Met schitterende illustraties. Ontwerpburo Doornroos imagineers maakte hier weer een hartveroverende gebiedsbeleving voor u.

Ga op expeditie door Odoorn, Valthe en Exloo. Uw eigen eten bij elkaar scharrelen bij de plaatselijke supermarkt of u laten verwennen in een toprestaurant. Kleinschalig genieten van de lokale sfeer of een roadtrip naar een attractiepark. De adembenemende mooie natuur in met een jeep-safari. We weten het, het is veel, dus neem gerust de tijd. En die rust… En ruimte… Zucht. Wat is dat daar voorradig in Unesco Geopark de Hondsrug. Kom snel naar Familie resort Puur Exloo, pak uw eigen Beleveniskaart en geniet van het mooie Drenthe!

Commerciële marketing tool is ook te koop op Bol.com

Wij gaan bij Pleisureworld altijd net even verder daar waar de traditionele adviesbureaus en toeleveranciers stoppen. Deze productie van de Beleveniskaart heeft een ISBN Nummer en is verkrijgbaar via de Boekhandel en de grotere Online spelers als Bol.com. Hiermee wordt dit concept van Puur Exloo breed toegankelijk voor publiek. Met diverse QR-codes hebben wij crossselling toegepast op de diverse wandel- en fietskaarten in de regio van de Hondsrug en ook de NatureGame in de diverse Nationale Parken. Bij 29 distributiepunten staan displays opgesteld en kunnen dagjesmensen en toeristen in diezelfde streek de Puur Exloo Beleveniskaart kopen om de regio te ontdekken! En laten wij hier nou net invloed mee uit kunnen oefenen op het gedrag van gasten die de regio bezoeken. Alles hebben wij virtueel verbonden met een web based app; www.receptie-puurexloo.nl. Deze dient als conversie site voor diezelfde recreatieondernemers uit de regio. Wij hebben ze een verdien model aan de hand gedaan voor hun gasten en/of toeristen uit de streek door middel van een Online inspiratie platform in virtuele en fysieke uitingen. Om dit allemaal betaalbaar en actueel te houden, krijgen toeleveranciers van onder andere De Vries Karthografie en DoornRoos een percentage van de verkoop. Ook de distributiepunten krijgen een percentage en zijn tevens een van de deelnemers aan het Platform. 

Wilt u meer weten over dit concept? Stuur Marieke van Doorn een berichtje en zij kan u precies vertellen hoe leuk de beleveniskaart kan zijn voor uw gasten! 
[email protected] 

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.