Dagrecreatie

Drouwenerzand plaatst superschommel

Geplaatst op: 9 april 2018

Attractiepark Drouwenerzand breidt uit met hulp van NLInvesteert

NLInvesteert helpt Attractiepark Drouwenerzand met Freak-OutDROUWEN, 5 april – Attractiepark Drouwenerzand start het seizoen met een nieuwe attractie: de Freak-Out. De benodigde investering van 650.000 euro kwam tot stand met bemiddeling van financieringsregisseur NLInvesteert.

De Freak-Out is een enorme schommel waarin middelpuntvliedende krachten 90 seconden lang voor een adembenemende ervaring zorgen. Het is een bijzondere aanvulling op de overige attracties in het park, dat een all-in formule kent waarmee het 16 jaar geleden de eerste was in Nederland. Alleen het entreekaartje kost geld. Daarvoor krijgt de bezoeker de hele dag eten en drinken en toegang alle attracties.

Extra bezoekers

Parkeigenaar Bert van der Linde heeft veel verwachting van de nieuwe attractie. ‘Vorig jaar ontvingen we 257.000 bezoekers. Met de Freak-Out komen we misschien wel op 10.000 extra bezoekers uit. We zijn het enige park in Nederland dat deze attractie heeft’.

Attractiepark Drouwenerzand ontstond in 2002, toen Van der Linde een bestaande speeltuin ombouwde tot attractiepark. Zijn bedrijf exploiteert ook een camping en een hotel. ‘Zo’n nieuwe attractie is een stevige investering voor ons’, vertelt Van der Linde. Daarom riep hij de hulp in van NLInvesteert, regisseur in ondernemingsfinancieringen. Regiodirecteur Noord-Nederland Gerrit van Yperen vond voor Van der Linde een financier. Daardoor kon de attractie de afgelopen weken opgebouwd worden om vanaf het begin van het nieuwe seizoen mee te draaien. Van Yperen: ‘Wij zijn er trots op dat we hebben kunnen bijdragen aan deze uitbreiding. Attractiepark Drouwenerzand is een geweldige onderneming met een rijke historie. Het biedt een unieke beleving voor haar bezoekers’.

NLInvesteert: veel ervaring

Van der Linde is blij met de hulp van NLInvesteert. ‘Ik verdien mijn geld met ondernemen. Als je zo’n financiering zelf moet regelen kost je dat veel tijd. Het was buitengewoon prettig om samen te werken met iemand die zoveel kennis en ervaring heeft. We hadden korte lijntjes. En ik had mijn handen vrij om door te gaan met ondernemen’.

Kijk voor meer informatie ook eens op drouwenerzand.nl en nlinvesteert.nl

 

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.