Bedrijfsnieuws

Eigenwijs design en optimaal rendement

Een systeem als dat van de collectoren van SunDisc is van een opvallend design. Door de ronde sferische vorm heeft de collector van zichzelf al een hellingshoek van 15 graden. Hierdoor is een bevestiging op een hellend oppervlak, richting het zuiden, niet noodzakelijk. Door de sferische vorm, alsmede door de vrije opstelling van de collectoren, wordt er van de vroege ochtend tot in de late avond zonlicht opgevangen. Het benodigde oppervlak is afhankelijk van de afmeting van het te verwarmen bassin en het al of niet afdekken van het bad. In Nederland kan men met een afgedekt bad al volstaan met 30% van het zwembadoppervlak.

Sundisc zonnecollectorHet speciaal voor SunDisc ontwikkelde besturingssysteem zorgt er voor dat het hoge collectorrendement wordt overgedragen op het zwembad. Het besturingssysteem meet nauwkeurig de temperatuur in de collector en dat van het water in het bassin, hierdoor kan ook een maximumtemperatuur worden aangegeven. De duurzaamheid van de collectoren en een verminderd energieverbruik, zijn voor velen voldoende reden om te kiezen voor zwembadverwarming middels zonne-energie. Of je het gebruik van zonne-energie mag koppelen aan bezoekersaantallen blijft natuurlijk moeilijk. Alles is afhankelijk van de altijd weer op komst zijnde nieuwe zomer. Maar feit is dat er maximaal gebruik wordt van die gratis energiebron: de zon.

Wat SunDisc helder voor ogen staat is dat bewegen en socialiseren betaalbaar en beschikbaar moet blijven door de kosten van conventionele energie bronnen aan te pakken. Het mooie van zwembaden is dat vraag- en aanbod van energie dicht bij elkaar liggen. Op het moment dat het mooi weer is, is het zwembad op temperatuur gebracht door de collectoren en kunnen ze een buffer opbouwen voor een periode van slechter weer, want helaas kennen we die ook in Nederland. Uit de praktijk blijkt dat het rendement gemiddeld genomen 45% bedraagt van mei tot en met september. In het voorjaar zien we de temperaturen met wel 3 graden per dag stijgen, in deze pieken is het rendement meer dan 80%. Over het gehele seizoen is het zwembad gemiddeld 5 tot 7 graden warmen dan een onverwarmd bad.

Zeer recent hebben in Nederland een respectabel aantal baden gekozen voor deze manier van verwarmen. In Heiloo heeft het systeem zich inmiddels ruimschoots terug verdiend, ergo binnen 5 jaar tijd. Recent aangelegd zijn: de gemeente Amsterdam, de UT Twente alsmede stichting Laren, Almen, Hengelo en Vorden. Daarnaast worden deze zonnecollectoren sinds vele jaren gebruikt op campings in binnen- en buitenland en bij de particulier met een privé zwembad.

Dit unieke concept voor het duurzaam verwarmen van zwembaden is geschikt voor elk type bad, de afmeting speelt geen enkele rol. De collectoren zijn onderhoudsvrij, storm- en vorstbestendig en gemakkelijk te verplaatsen bij een eventuele dak renovatie.

Een 100% Nederlands product, Europees gecertificeerd.
SunDisc Solar Systems, een verantwoorde stap naar een duurzame toekomst.

Voor meer informatie:
www.sun-disc.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laten het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.